Tips voor een prachtige moswand

Stel je voor, een prachtige groene wand die het hele jaar door zijn uitstraling behoudt, zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te steken. Met een moswand haal je een stuk natuur in huis (of buitenshuis), zonder gedoe met water geven of snoeien. Deze veelzijdige wanden kun je echt overal gebruiken. Bedenk je bijvoorbeeld eens hoe je slaapkamer er ineens anders uitziet als je een van de wanden bedekt hebt met kunstmos. Je waant je meteen buiten in de natuur, met het comfort van je knusse slaapkamer. Maar ook voor buiten zijn er talloze mogelijkheden. Toch zijn er een aantal dingen waar je even over moet nadenken voordat je een keuze maakt. Lees daarom even verder voor een aantal tips!

Plaat niet in de felle zon

De eerste tips is om je moswand niet buiten te zetten of in de felle zon te plaatsen, omdat dit ervoor kan zorgen dat het mos sneller verkleurt. Het mos is gevoelig voor de sterke zonnestralen en kan zijn kleur verliezen als het te lang aan de zon wordt blootgesteld. Plaats deze beter op een plek waar het beschermd is tegen direct zonlicht. Maar gelukkig zijn er ook moswanden die bestand zijn tegen uv stralen. Kijk dus altijd even goed welke het beste bij je past voordat je een keuze maakt. Bekijk de specificaties van de moswand om erachter te komen waar je op moet letten

Niet afspoelen

Een moswand is super onderhoudsvriendelijk. Je mag deze dus niet regelmatig besproeien met water of andere (chemische) vloeistoffen. Je hoeft er geen extra zorg aan te geven. Het is daarom ideaal voor iedereen onder ons die geen zin heeft in onderhoud, maar toch een mooie groene wand wilt hebben.

Brandklasse

Bekijk ook altijd de brandklasse van de moswand die je op het oog hebt. De meeste moswanden zijn van het type brandklasse B. Dit geeft aan hoe brandbaar een materiaal is, en hoe je ermee om moet gaan in het geval van brand. Mocht het ooit voorkomen dat brand ontstaat, dan kun je een poederblusser of een proeischuimblusser gebruiken. Ook zeker handig om even naar te kijken.

Voor binnen en buiten

De kunst moswanden zien er heel natuurlijk uit en hebben veel mooie details. Ze lijken net echt! Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken, en er zijn verschillende manieren om ze te gebruiken. Er zijn niet alleen mogelijkheden voor binnen, maar ook voor buiten. Daarnaast heb je de keuze uit een aantal kleuren, zodat je zelf een kleur groen kunt kiezen die jij het beste vind passen.

Bevestigen

En weet je wat zo fijn is? Je hebt geen kennis en ervaring nodig om deze moswand te bevestigen. Zonder gereedschap is het mogelijk om de moswand matten aan elkaar te bevestigen door ze eenvoudig aan elkaar vast te klikken. Je hebt dus geen professional nodig om deze te installeren!