Tips voor het creëren van een horecawaardige keuken

Iedereen houdt van lekker eten, we kunnen dan ook keer op keer genieten van perfect bereide gerechten en zelfgemaakte lekkernijen. Toch krijgt niet iedereen het voor elkaar om deze gerechten klaar te maken en koken is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Misschien geldt hetzelfde voor jou, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij wel een kok in spe bent. Dan is het belangrijk om een fijne werkplek te hebben, zodat je de meest mooie, lekkere en bijzondere creaties kunt maken. Het is dan ook slim om goed over het keukenontwerp na te denken, want met de juiste indeling, spullen en materialen kom je al een heel eind.

Keuken, the art of living

Het werkblad

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over het werkblad. Het materiaal dat je ziet bepaalt niet alleen voor een groot gedeelte hoe de keuken er uit komt te zien, maar het heeft weldegelijk ook andere functies. Kunststof is bijvoorbeeld vaak erg hygiënisch en afgewerkt met een kras- en stootvaste laag. Wil je een werkblad dat lijkt op hetgeen dat restaurants hebben, dan is een werkblad van RVS aan te raden. Het past qua uiterlijk bij zowel een moderne als klassieke inrichting en kent ontzettend veel praktische voordelen.

De keukenapparatuur

Denk van te voren goed na over welke apparaten je denkt nodig te hebben en bedenk hoe je ze in het keukenontwerp kunt implementeren. Zo wordt er vrijwel altijd ruimte ingecalculeerd voor een chique fornuis en een oven, maar wellicht wil jij ook wel een combi steamer.  Iets anders dat absoluut niet mag ontbreken is de keukenapparatuur. Het is slim om verschillende apparaten met elkaar te vergelijken, zo weet je altijd dat je de beste en meest voordelige keuze maakt.

Voldoende ruimte

Tot slot is ruimte ook ontzettend belangrijk. Zorg onder andere voor genoeg lades en kasten, zodat je al jouw keukentoebehoren ook netjes op kunt ruimen zonder dat de keuken er rommelig uit komt te zien. Denk hierbij ook meteen na over een efficiënte indeling, het moet natuurlijk niet zo zijn dat je die ene grote pan nergens kwijt kunt. Daarnaast is ruimte in de vorm van bewegingsvrijheid ook erg gewenst. Je wilt vrij kunnen bewegen en eenvoudig spullen kunnen pakken. Bovendien is het fijn om gasten in de keuken te kunnen ontvangen wanneer jij aan het koken bent. Dat is natuurlijk wel zo gezellig.

Houd je met deze elementen rekening dan wordt een fijne, horecawaardige keuken binnen een handomdraai werkelijkheid. Natuurlijk kun je hier een persoonlijke touch aan geven, zodat jouw droomkeuken daadwerkelijk realiteit wordt.