Tips voor het kopen van meubilair in de badkamer

De badkamer is het middelpunt van het huis en wordt samen met de keuken het meest gebruikt in een huis. Veel gebruik staat ook gelijk aan veel badkamerproducten zoals schoonheidsproducten, tandenborstels en handdoeken. Al deze producten hebben een nette opbergruimte nodig. Dit kan nogal een lastige klus zijn. In deze blog gaan we bespreken waar je op moet letten bij het kopen van meubilair en opbergruimte voor in de badkamer.

Waarom is opbergruimte nodig?

De badkamer heeft een constante stroom van mensen die in en uit gaan en het is gemakkelijk te zien hoe de badkamer snel verandert in een stortplaats van natte handdoeken, toiletartikelen en cosmetica producten enz. Door deze opeenhoping kan de badkamer er vies en onsamenhangend uitzien. Van elektrische scheerapparaten tot haartoestellen, slechts een paar dingen die worden weggelaten, zullen het oppervlak overvol maken en een gevoel van chaos creëren in wat een kalmerende, rustgevende oase zou moeten zijn.  

Ziet jouw badkamer er zo uit? Dan is het tijd om te investeren in betere badkamer meubilair. Door de juiste meubelstukken te introduceren in de badkamer, los je de bovenstaande problemen zeer eenvoudig op. Zo heb je alles netjes opgeruimd!

Badkamermeubel

Het kopen van de juiste badkamermeubel kan voor heel veel opbergruimte zorgen in de badkamer. Een meubel bestaat meestal uit een onderkast met lades, in deze lades kan je van alles in opbergen. Denk bijvoorbeeld aan essentiële toiletartikelen, zo heb je alles in handbereik. Badkamermeubels komen in alle soorten en maten, zelfs voor relatief kleine badkamers zijn er ondiepe badkamermeubels die ruimtebesparend zijn. Voor een grote badkamer kan je een meubel nemen van 120 cm met 4 lades.

Spiegelkasten

Een spiegelkast is de beste investering die je kan maken als het gaat om extra opbergruimte. Met een spiegelkast voeg je extra opbergruimte toe zonder dat het extra ruimte inneemt. Bijna elke badkamer is voorzien van een spiegel, het is een onmisbaar onderdeel van elk badkamer. Met een spiegelkast combineer je een opbergkast met een spiegel. De spiegel is geïntegreerd aan de deur van de kast.  De ontwerpen van vandaag zijn heerlijk stijlvol en zijn verkrijgbaar in een reeks vormen, maten en stijlen om bij alle badkamerontwerpen te passen. Spiegelkasten zijn ook een fantastische manier om een ​​illusie van ruimtelijkheid in de badkamer te creëren.

Hoge kolomkasten

Heb je ruimte in overvloed dan kan je kijken naar een hoge kolomkast. Hoge kasten zijn fantastische opbergoplossingen voor jouw badkamer. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​scala aan verschillende items op te bergen, van toiletartikelen tot extra tandpasta en extra toiletrollen. Een kolomkast wordt aan de muur opgehangen waardoor je geen vloer ruimte kwijt bent.  In de meeste gevallen sluit het design van een kolomkast aan bij het badkamermeubel. Een badkamermeubel plus bijhorende kolomkast vormen een set en zetten de toon van jouw badkamerstijl. Fonteinkasten

Het laatste product dat valt onder badkamermeubilair is de fonteinkast. Een fonteinkast is een onderkast met fontein. Een fonteinkast vind je meestal in een toiletruimte maar het is ook mogelijk om ze te plaatsen in een ruime badkamer. Net als badmeubels zijn fonteinkasten in meerdere stijlen beschikbaar zodat het altijd aansluit bij jouw algehele badkamerstijl. Met een fonteinkast creëer je op een simpele manier extra opbergruimte.