Toekomstbestendige villa met huislift en riant buitenleven

NOW.A Design & Vosselman Buiten

Het jonge team van NOW.A Design Studio wordt gerund door architect Philip Eskes, die zijn ontwerpstudio oprichtte vanuit een passie voor het creëren van kwalitatief hoogwaardige en tijdloze leefomgevingen. Exterieur en interieur dienen hierbij op elkaar aan te sluiten en elkaar te versterken. De ontwerpstudio houdt zich bezig met zowel nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten voor particuliere opdrachtgevers en institutionele projecten. Met NOW.A Interiors, door Eskes samen met Lisanne Den Breejen opgericht, biedt de studio een concept voor geïntegreerde architectuur en interieur. Desgewenst verzorgt NOW.A ook de bouwbegeleiding, waardoor zij een totaalconcept neerzet voor haar opdrachtgevers.


Exterieur

Huislift, tuinontwerp, NOW.A Design, Vosselman Buiten

Leveranciers van het exterieur

Gevelstenen

Petersen Benelux

Tuinontwerp en aanleg

Vosselman Buiten

Terrasverwarming

HEATSTRIP

Architect

NOW.A Design Studio

Internationale allure

Gelegen op een voormalig jachthaventerrein staat deze schitterende villa met strakke lijnen en rieten kap. De villa en tuin vormen een prachtig geheel, waarbij het binnen- en buitenleven ongemerkt in elkaar overgaan. De tuin, die van de bewoners niet te strak gestileerd moest worden, werd ontworpen door Bas Vosselman van Vosselman Buiten, wiens team ook de aanleg verzorgde. Het uitzicht op de tuin geeft, samen met het zwembad, het boothuis en de waterrijke omgeving, het geheel de allure van een Zuid-Europees vakantieverblijf. De villa heeft een moderne uitstraling met landelijke elementen en een speels ontwerp. Architect Philip Eskes: “Het hoofdhuis staat evenwijdig aan de weg. We hebben dwars op het hoofdhuis een duidelijke kopgevel gecreëerd met strakke elementen die doorlopen in de dakkapel. De luifel boven de voordeur vormt een verbinding met de rechterzijde van de woning. Door deze twee elementen te verbinden, komt alles samen en ontstaat er een duidelijke entreepartij die veel elegantie geeft.”


Interieur

Huislift, tuinontwerp, NOW.A Design, Vosselman Buiten

Leveranciers van het interieur

Totaalinrichting

Master Totaalinrichting

Louvredak

Livium BV

Haard

Element4

Lederen Haardbekleding

Alphenberg Leather

Heerlijke leefruimtes

De entree met metershoge nok van de kopgevel, biedt direct toegang tot de keuken, leefruimte en bovenste etage waar de slaapvertrekken, kleedruimtes en badkamers zijn gesitueerd. Vanuit de voordeur zie je in de verte de tuin. Bij de entree is ook de huislift. Deze huislift brengt je naar de eerste verdieping en naar de kelder, waar een bar en garage zijn gecreëerd. De ruime leefkeuken, gesitueerd aan de achterzijde van de woning, is net als de entree voorzien van een lichte keramische tegel, die elegant overloopt in de houten vloer van de living. Boven de ovalen zwarte eikenhouten tafel naast de gashaard hangt een lamp met grillig gevormde koperkleurige armaturen. Deze kleur is hetzelfde als die van de dubbele koelkast die aan een van de twee wanden naast het kookeiland is gelegen. Het ruime kookeiland is voorzien van een inductiekookplaat gelegen in een werkblad van glimmend natuursteen. De bewoners kunnen kiezen uit een van de acht barkrukken om aan te schuiven. De verlichting boven dit gedeelte van het eiland is in dezelfde vorm en kleur als de eettafel: ovaal en zwart. Aan ieder detail is gedacht in deze van alle gemakken voorziene keuken. De living heeft een ruime aangename sfeer is door het gebruik van de licht eikenhouten vloer en lichte zand- en grijstinten in het meubilair. De met donkerblauw leer beklede wand, die fungeert als divider met de intieme tv-kamer, heeft een elegante doorkijkhaard en is een opvallend element in de lichte ruimte met licht zandkleurige wanden en witte plafonds. Vanuit de living stap je zo het overdekte terras van de indrukwekkende tuin op, wat het Zuid-Europese vakantiegevoel vervolmaakt.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 09-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal

Fotografie: Andries van der Ree