Slide2
Slide3
Slide1
Slide5
Slide4
previous arrow
next arrow

Toekomstbestendige woning | StalenDeurenHuys

In de regio Eindhoven vonden we een nieuwbouwwijk met moderne architectuur. Vlakbij de stad, maar ook met veel natuur in de omgeving. In één van deze toekomstbestendige woningen plaatste het StalenDeurenHuys enkele mooie deuren, waardoor de woning nóg bijzonderder werd.

De woning die we bezochten ligt midden in een nieuwbouwwijk. De toekomstbestendige woning werd casco opgeleverd en vervolgens volledig naar de wens van de bewoners ingedeeld en ingericht. Daarbij had de vrouw des huizes een behoorlijke vinger in de pap. Zij bezoekt graag interieurzaken in de omgeving om rond te snuffelen en inspiratie op te doen. Regelmatig komt ze dan iets tegen wat ze leuk vindt. De inrichting is dan ook passend bij het huis: strak en modern gecombineerd met bijzondere objecten en oude gebruiksvoorwerpen, zoals een eierhouder, een baksteenvorm en natuurlijke materialen als schedels, geweien en vachtjes.

Veel meubelen namen de bewoners mee uit hun vorige woning en sommige stukken hebben ze gevonden in India, zoals de kast in de woonkamer en de salontafel.

toekomstbestendige woning. stalendeurenhuys, the art of living

toekomstbestendige woning. stalendeurenhuys, the art of living

Luxe keuken

Tussen het slaapgedeelte en de woonkamer in ligt de open keuken. Deze is van alle gemakken voorzien met een Quooker, inbouwapparatuur van Siemens en een Bora inductiekookplaat met afzuiging in het midden. Er is dus geen afzuigkap nodig, wat voor extra ruimtelijkheid zorgt in de keuken. Het aanrechtblad is van composiet: sterk en met een luxe uitstraling.

toekomstbestendige woning. stalendeurenhuys, the art of living

Oog op de toekomst

De gehele woning is ontworpen en ingedeeld met het oog op de toekomst. Zo kent de badkamer geen drempels en is er een muurtje geplaatst in de douche dat kan dienen als zitje. Aan weerszijden van de badkamer bevinden zich de twee slaapkamers. Als verrassing bevindt zich achter het huis nog een hele berging en een oprit met carport, waaronder twee auto’s kunnen staan.

Alles is gelijkvloers en de patio wordt als het ware omringd door de woning. Vanuit de slaapkamer, de keuken en de woning heb je uitzicht op het buitengedeelte. Het is een knus en zonnig hoekje met een fijne luifel die elektrisch in- en uitgeschoven kan worden. De siergrassen en bodembedekkers zorgen voor extra sfeer, terwijl de Hedera zorgt dat de tuin er beschut en vrij bijligt.

toekomstbestendige woning. stalendeurenhuys, the art of living

Meerwaarde voor het huis

De stalen deuren van het StalenDeurenHuys lopen door tot aan het 2.80 meter hoge plafond, wat een ruimtelijk en luxueus gevoel geeft. Volgens de bewoners geven deze deuren echt een meerwaarde aan de toekomstbestendige woning. “We hadden de stalen deuren gezien en vroegen ons af of dat niets was voor in ons nieuwe huis. We wilden ze graag repeterend terug laten komen. Daarom hebben we er één laten plaatsen tussen de hal en de woonkamer en één tussen de keuken en de achtergelegen hal. Hans van het StalenDeurenHuys heeft een paar ontwerpen gemaakt en deze vonden we het mooist”, vertelt de bewoner.

Over de manier van werken van het StalenDeurenHuys zijn de bewoners zeer te spreken. Met name de netheid en het perfectionisme van eigenaar Hans van Heeswijk spreken hen aan. “Tijdens de montage is er erg netjes en precies gewerkt en wat wij erg belangrijk vinden; alle afspraken werden ook echt nagekomen.”

“De inrichting is passend bij het huis: strak en modern gecombineerd met bijzondere objecten en oude gebruiksvoorwerpen”

___

Tekst: Desiree Pennings
Foto’s: Jaro van Meerten