Top 5 klassieke villa’s

The Art of Living laat je dé villa’s zien die zeker gezien mogen worden.

The Art Of Living heeft een top 5 klassieke villa’s gemaakt om de dagelijkse dosis inspiratie te geven. Stuk voor stuk worden deze woningen met aandacht ontworpen zodat ieder prachtwerk uniek blijft. De klassieke vorm en kenmerken worden behouden, maar in een nieuw modern jasje gestoken. Deze woningen zijn echte eyecatchers, maar dan op een bescheiden manier.

Kenmerken

Deze selectie van top 5 klassieke villa’s geeft een inzicht over deze stijl. Van oudsher zijn hoge ramen een kernmerk van klassieke villa’s evenals een carré-vormige ontwerp met een statige voordeur dat vaak in het midden wordt geplaatst. Ook herken je een klassieke villa aan zijn hoge gootlijn. De woningen staan in balans met de omgeving. Het gebruik van bakstenen en hout in deze woningen versterken het krachtige karakter van deze typische Nederlandse bouwstijl. Het is een tijdloze stijl die nooit zal verdwijnen.

Zie je nu de perfecte klassieke villa hier tussen staan? Klik gerust door op de foto’s om naar het originele project te gaan voor nog meer inspiratie!

________________________________________

Nr. 1

top 5 klassieke villa, woning, inspiratie, theartofliving, omgeving

Klassiek qua uitstraling, opvallend vanwege de kleur, vorm en het materiaalgebruik, maar dankzij het goed doordachte ontwerp toch perfect passend binnen de groene omgeving. Ook de omwonenden zijn laaiend enthousiast over de woning. In een brief gericht aan de opdrachtgevers bedankten de buren hem persoonlijk voor het mooie uitzicht dat hij hen had gegeven.

Deelnemende partijen: Oving Architekten (architect), DJT Bouwcoaching (bouwadviseur), Studio REDD (tuinarchitectuur), Moedt bouwbedrijf BV (bouwbedrijf).

________________________________________

Nr. 2

Villa, top 5 klassiek villa's, Vlassak-Verhulst, theartofliving

Waar Noordwijkerhout en Noordwijk elkaar raken, daar ligt Landgoed “Sancta Maria”. Het is een omgeving met een overvloed aan kalmte. De prachtige natuur, wind en water, duinen en het bos. Adembenemend. Maar vooral: een geschenk uit de hemel als je de kans krijgt om op deze unieke toplocatie te bouwen en wonen.

Deelnemende Partijen: Vlassak- Verhulst (bouwfirma)

________________________________________

Nr. 3

marmeren villa, top 5 klassieke villa's, the art of living, Rob Zeelen

Van deze villa is een ruimtelijke open woning gemaakt, door veel te spelen met lichtinval. Er is veel aandacht gelegd op de detaillering en ervoor gezorgd dat de stijl en de vorm van de villa in harmonie staat met de grote buitenruimte.

Deelnemende Partijen: Rob Zeelen Interior (ontwerp en bouwbegeleiding), Janssen Bouwen en Ontwikkeling (bouw).

________________________________________

Nr. 4

Villa, top 5 klassieke villa's, the art of living, Symmetrische villa, PBV Architects

Bij deze villa is er gelet op contrasten. Zo is het witte hoofdgebouw gemaakt van steen en alle drie de bijgebouwen van hout. De villa heeft een grote houten entree wat zorgt voor een imponerende impressie bij binnenkomst. De serene kleuren en de symmetrie van de villa van de villa worden doorgetrokken naar de binnenkant.

Deelnemende partijen: PBV Architects (architect), Jos van de Lindeloof (Tuinarchitect), BBA Midden nederland BV (bouwbedrijf).

________________________________________

Nr. 5

Witte droomvilla, symmetrische villa, the art of living, top 5 klassieke villa's, villa

Er zijn maar weinig woningen in Nederland waar zo goed over is nagedacht en die zo goed zijn afgewerkt als dit huis. Deze villa in Zuid-Holland is een uniek stuk. Het heeft een strakke symmetrie wat deze villa esthetische aanzien geeft.

Deelnemende partijen: Gerben van Manen (architect), Van der Wiel Bouw BV (bouwbedrijf), Th. en A. Hachmang B.V. (tuinaanleg, grond- en sloopwerk).

___

Tekst: Celine Jacobs