Vlassak Verhulst, designinterieur, horeca

  • Vlassak Verhulst
  • Moerstraat 33
  • B-2970 ’s Gravenwezel
  • België
  • Contact:
  • Tel. (B): 0032 (0)3 685 07 00
  • Tel. (NL): 0031 (0) 208 080 011
  • E-mail: info@vlassakverhulst.com

Top designinterieur horeca | Vlassak-Verhulst 

Vaak zijn horecazaken een aangename inspiratiebron voor designinterieur. Zo ook dit  project van Vlassak Verhulst, waarbij ze de opdracht hebben gekregen om een aangename sfeer neer te zetten in dit restaurant. Het pand leent zich daar uitstekend voor, vanwege de strak vormgegeven buitenkant en de moderne uitstraling. Het geheel is afgewerkt met zorgvuldig gekozen verlichting, koperkleurige accessoires en solide meubilair. 

Chique uitstraling

Het hoofdgebouw van deze horecazaak is een intieme setting waardoor de keuze is gevallen op ronde tafels. Het voordeel van deze vorm is dat hij weinig ruimte in beslag neemt en sfeerverhogend is. De eerste associaties met rond zijn namelijk zachtheid en vriendelijkheid, blijkt ook uit onderzoek. De stoelen hebben allemaal een kleur vanuit eenzelfde palet, waardoor je een speels effect krijgt. De bar heeft een exclusief marmeren blad gekregen voor de uitstraling. De bar wordt verlicht middels koperkleurige verlichting voor de juiste sfeer ’s avonds. De glazen verlichting zorgt voor ronde lichtbundels, die wederom positief sfeerbepalend zijn voor dit designinterieur. 

Vlassak Verhulst, designinterieur, horeca

Stoer

Elders in het restaurant is een hoek ingericht met laag meubilair, om heerlijk na te borrelen na het diner of juist een aperitief te nuttigen voordat het gezelschap compleet is. Hier is gekozen voor een intense, groene kleur om een stoere uitstraling te creëren. De kleuren van de stoelen komen uit dezelfde waaier en zijn met velvet stof bekleed. Deze ruimte laat zien hoe belangrijk aankleding is. Je kan echt de toon zetten met bijvoorbeeld een groot rendierhoofd aan de wand, zoals hier is gerealiseerd.  

Vlassak Verhulst, designinterieur, horeca

Afwisseling

Het designinterieur is ook buiten voelbaar. Het terras is dynamisch ingericht. Je kan hoog en laag zitten en dan heb je bij het laag zitten ook nog keuze tussen een stoel of een loungebank. Het meubilair is gemaakt van zwart vlechtwerk. 

Vlassak Verhulst, designinterieur, horeca

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Vlassak-Verhulst 

___

vlassak, verhulst, architectenbureau, ontwerpbureau, the art of living

___

Meer projecten van Vlassak Verhulst?