Trampoline voor in de tuin: waar moet je op letten?

Een trampoline in de tuin is natuurlijk de wens van ieder kind. Echter zijn trampolines niet de meest mooie meubels voor in de tuin. Daarbij speelt de veiligheid van het kind ook een grote rol bij de aanschaf en plaatsen van een trampoline. De belangrijkste aspecten zijn voor je op een rijtje gezet.

Tuin, The Art of Living

Ingraven of juist niet?

Allereerst is het belangrijk om de keuze te maken of je een ingegraven trampoline wilt of dat je een normale trampoline aanschaft. Beide hebben zo zijn voor- en nadelen. Om te beginnen staat een ingegraven trampoline veel mooier in de tuin. Hij valt op deze manier veel minder op en het ontneemt niet de sfeer van de tuin doordat er sprake is van een strakkere afwerking van de tuin. Door het lage instapniveau is een ingegraven trampoline ook veel veiliger voor kinderen. Echter kost het plaatsen van deze trampoline veel meer moeite en geld. Voor het graven van het gat kan een graafmachine nodig zijn en de grond die weg wordt gehaald moet ook weer afgevoerd worden. Daarbij blijft er een groot gat over als er wordt besloten de trampoline weg te doen zodra de kinderen zijn opgegroeid. Ook slijten het frame en het zeil van de ingegraven trampoline sneller en daardoor is hij ook sneller aan vervanging toe.

Locatie in de tuin

Zodra de keuze van het soort trampoline is gemaakt, moet er nagedacht worden over de plek van de trampoline in de tuin. Er zijn namelijk een aantal factoren die een grote rol spelen bij deze keuze. Kijk allereerste naar de ondergrond. Gras of een stuk met rubberen tegels zijn de beste en meest veilige ondergronden om een trampoline te plaatsen die niet ingegraven is. Als een kind valt is dit niet op een stenen terras wat eventuele verwondingen kan voorkomen. Echter moet dit stuk gras wel stabiel genoeg zijn, ander staat de trampoline namelijk niet stevig en dit is ontzettend gevaarlijk.

Veilige omgeving

Het beste is om de trampoline te plaatsen op een plek waar niet al te veel omheen staat. Denk aan plantenpotten of een grasmaaier. Ook is het zowel voor de buren als gasten in het huis wel zo prettig als de trampoline niet al te dicht bij het zitgedeelte in uw tuin staat. Kinderen kunnen namelijk overlast veroorzaken door het springen op de trampoline.

Gelukkig zijn trampolines in alle vormen, maten en kleuren te verkrijgen waardoor er altijd wel een optie is die past in uw tuin. Ga jij nu ook een trampoline kopen