Transformatie penthouse met verbluffende eenheid

Medie Janssen Interieurarchitectuur

Op een prachtige plek in Gelderland transformeerde Medie Janssen met haar architectenbureau een uitzonderlijk penthouse. De combinatie van een rustige vormgeving, bijzondere materialen en warme kleuren vormen samen een verbluffende eenheid. Een heerlijke woonbeleving waarin je nooit uitgekeken raakt. 


Living

Warme kleuren, materialen, Medie Janssen

Alle leveranciers van de living

Interieurarchitectuur

Medie Janssen Interieurarchitectuur

Een persoonlijke aankleding 

De woning is gelegen op de bovenste etage van een bestaand appartementencomplex en had oorspronkelijk een wat cleane, onpersoonlijke aankleding. Belangrijke woonwens was het creëren van een functioneel, licht en warm thuis – een uitdaging die interieurarchitect Medie met veel enthousiasme aanging. “De bestaande indeling is flink op de schop gegaan, waardoor we mooie ruimtes kregen voor de verschillende woonfuncties,” licht Medie toe. “Zo is de entree verruimd en hebben we de keuken, die oorspronkelijk was gesitueerd in een donker hoekje van het penthouse, een centrale plek gegeven. De keuken verbindt nu het eetgedeelte met de living, waardoor een ruime en fijne leefruimte is ontstaan.” 


Leefkeuken

Warme kleuren, materialen, Medie Janssen

Alle leveranciers van de leefkeuken

Verlichting

Dutch Light Pro

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Verrassende keuzes 

Kenmerkend voor de interieurs van Medie zijn het gebruik van authentieke en onderscheidende materialen, een rustige vormgeving en een hoog afwerkingsniveau die samenkomen in schitterende op maat ontworpen objecten. Ook hier leidde dit tot unieke en verrassende keuzes. Zo heeft de prachtige leefkeuken een uit keramiek vervaardigde kastenwand en is het eiland voorzien van een werkblad van travertin en een ombouw van glas. De ranke pootjes onder het eiland geven het geheel een luchtige uitstraling. 


Leefruimte

Warme kleuren, materialen, Medie Janssen

Alle leveranciers van de leefruimte

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Natuursteen

Grillo Natuursteen

Het creëren van een eenheid 

In de hal prijkt een blok van houtfineer waarin het toilet en de garderobe zijn ondergebracht. De plafondhoge stalen deur naar de leefruimte – tevens een ontwerp van Medie – heeft een bijzonder fraaie messing greep. “Alle keuzes zijn tot in de kleinste details op elkaar afgestemd,” aldus Medie. “Zo komt het keramiek van de keuken terug in de ombouw van de haard en hebben we het messing van de greep ook in de walk-in-closet toegepast. Hierdoor is een mooie eenheid gecreëerd.” 


Slaapvertrekken

Warme kleuren, materialen, Medie Janssen

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Natuurstenen wasbak

Grillo Natuursteen

Wandcontactdozen

Gira

Heerlijk vertoeven 

Het penthouse is daarnaast voorzien van twee luxe badkamers: de ene is bedoeld voor gasten en de andere is een en-suitebadkamer bij de masterbedroom. Voor de masterbedroom ontwierp Medie een bed met luxe hoofdbord en subtiele nachtlampjes die hier perfect in wegvallen. Buiten geniet de opdrachtgeefster van een riant terras dat eveneens met veel sfeer is aangekleed. Zij geeft aan met ontzettend veel plezier in haar nieuwe woning te vertoeven. Het warme rustige interieur biedt haar een heerlijk thuis dat perfect op haar leven en wensen is afgestemd. 

Editor: Media team

Datum: 26-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Renske Rietrae