Transformatie tot exclusieve villawoning

MVD Interiordesign

Modern, luxueus en elegant: zo laat het interieur van deze bijzonder smaakvolle verbouwde villawoning zich kortgezegd omschrijven. Voor het ontwerp en de realisatie bracht Melissa van Dal, interieurdesigner én eigenaresse van de woning, al haar creativiteit samen in een fantastisch plan, waarin alle elementen – van kleuren, materialen tot en met de details – perfect op elkaar zijn afgestemd. The Art of Living mocht binnenkijken in de exclusieve woning en leerde zo meer over Melissa, haar bureau en haar unieke ontwerpstijl. 


Benedenverdieping

Interieur, interieurontwerp, MVD Interiordesign

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Stucwerk

SDL Stucwerk

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Verlichting

Maretti Lighting

Interieurdesigner

MVD Interior Design

Fotokunst

Umo Art Gallery

Barkrukken

Keijser&Co

Gedateerde woning in een eigentijds jasje 

“De afgelopen jaren ontdekte ik steeds meer mijn passie voor interieur”, vertelt Melissa enthousiast wanneer we haar ontmoeten in haar net verbouwde woning, gelegen onder de rook van ’s-Hertogenbosch. “Tot voor kort werkte ik als projectplanner bij een loyaliteitsbedrijf en combineerde dit met kleinere ontwerpopdrachten. Door de verbouwing van dit huis begon het echter te kriebelen en besloot ik de stap te zetten om volledig voor mijn eigen bureau, MVD Interior Design, te gaan.” MVD Interior Design staat voor moderne, luxueuze en elegante ontwerpen en het gebruik van rijke, tijdloze en onderscheidende materialen – precies zoals je Melissa’s eigen woning zou omschrijven. “Toen we dit jaren ’60-huis vonden was het van binnen en buiten heel gedateerd”, vertelt Melissa. “Toch zagen mijn vriend, die ook in de bouwwereld werkt, en ik meteen mogelijkheden. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met een ontwerp waardoor de totale binnen- en buitenkant in een eigentijds jasje is gestoken.” 

Warm bad  

De bestaande indeling ging volledig op de schop, waardoor mooie ruimtes gevormd konden worden waarin je op een fijne manier met elkaar in verbinding blijft. Daarnaast is aan de achterkant een flink stuk uitgebouwd, waardoor ruimte ontstond voor een riante leefkeuken. Dankzij de strakke vormentaal, exclusieve materialen en luxueuze afwerking is een compleet nieuwe woonbeleving ontstaan, waarbij aan niets is af te lezen dat dit van origine een jaren ’60-huis is. 

Bij binnenkomst via de entree word je gevoelsmatig in een warm bad ondergedompeld. De chique stalen deur met rookglas geeft een doorkijk naar de gezellige living met fijne zithoek. Het exclusieve metaallook behang bij de tv-wand harmonieert prachtig met de strakke gevlinderde betonvloer. De hoogwaardige materialisatie en het natuurlijke kleurgebruik voegen extra warmte toe aan het geheel. Achter de tweede stalen deur ligt een fijn thuiskantoor verscholen, vanwaar Melissa heerlijk kan werken zonder het contact met de woonruimtes volledig te verliezen. 

Tijdloos, rijk en uitdagend 

Via stalen taatsdeuren kom je in de riante leefkeuken. Melissa koos voor een keukendesign met een donkere achterwand en een groot eiland met een chic blad van kwartsiet met wolkenmotief. Tegenover de keuken is een eethoek gelegen met gezellige eetbank. Ook hier vinden we prachtige materialen, zoals een behang met bladmotief en leer van Alphenberg bij de wand met tv en ingebouwde wijnkoelkast. De grote lichtstraat die Melissa ontwierp zorgt voor extra licht in de ruimte. Ook fijn: via de doorkijkhaard en stalen taatsdeuren blijf je in verbinding met de living. De prachtige verlichting van Maretti, onder andere te zien boven het kookeiland en de eettafel, vormt qua sfeer de rode draad in het interieur. 

“Ik werk graag met tijdloze, rijke materialen en een mix van uitdagende en opvallende details”, vertelt Melissa. “Dit zie je ook terug in mijn andere interieurs, hoewel ik wel voor elke opdrachtgever op zoek ga naar het best passende ontwerp.” Het opbouwen van een netwerk verliep heel organisch, vertelt Melissa: “Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik mee wilde denken met het interieur van kennissen en vrienden. Langzaam kwamen er steeds meer nieuwe klanten en grotere, hoogwaardigere projecten bij. In de toekomst wil ik me graag volledig focussen op high-end totaalprojecten, waarbij ik van a tot z het interieurontwerp verzorg.” 


Bovenverdieping

Interieur, interieurontwerp, MVD Interiordesign

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Leverancier stucwerk

Stukbouw

Wandstyling

Watervast behang

Maatwerk bed

Nidum Design Beds

Raamdecoratie

Raamdecoratie Strijbosch

Boetiekhotel 

Ook de bovenetages zijn door Melissa meegenomen in het ontwerp. De mastersuite, die volledig nieuw is aangebouwd, ademt de sfeer van een boetiekhotel. Hier ontwierp Melissa in samenwerking met Nidum Design Beds een groot ligbed met opvallend rondlopend hoofd-bord en een chique walk-in-closet met kastdeuren bekleed met exclusief textielbehang van Dutch Wall Company. De en-suitebadkamer is een oase van rust en luxe. De ruimte is rijkelijk aangekleed met een grote inloopdouche en was tafelmeubel. De wanden zijn verfraaid met betonstuc. De echte eyecatcher is het grote ovale ligbad voor de wand met een chic – waterproof! – behang. Zwarte accenten maken het geheel – net als in de rest van het interieur – helemaal af. 


Exterieur

Interieur, interieurontwerp, MVD Interiordesign

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinmeubelen

Suns Tuinmeubelen

Gevelstenen

MBI Beton NV

Japanse uitstraling 

Niet alleen de binnenkant werd grootschalig verbouwd, ook de buitenkant kreeg een andere uitstraling. Melissa: “We hebben gekozen voor een slanke grijze baksteen in langgerekt formaat in combinatie met donkergrijze accenten, waardoor de gevel een eigentijdse aanblik heeft gekregen. Bij de voordeur, poort en zijgevels en tussen de ramen aan de achterzijde hebben we thermo-fraké-hout toegepast voor extra warmte. Door de aankleding van de voortuin met de Pinus en bonsaibomen doet het geheel haast wat Japans aan.” Dezelfde rustgevende uitstraling vinden we in de achtertuin. Direct grenzend aan het huis is een groot terras van gevlinderd beton gecreëerd. Naar achteren toe gaat de tuin over in een gazon omringd met een diversiteit aan planten en bomen. Het witte stucwerk van de schutting en uitbouw versterkt het moderne karakter van de tuin. Melissa: “Mijn vriend heeft een stukadoorsbedrijf, dus al het stucwerk hebben we zelf verzorgd. Dat we samen aan de realisatie van ons huis hebben gewerkt maakt het wel heel bijzonder. Erg leuk ook dat we, nu ik voor mezelf ben gestart, ook samen kunnen werken aan andere mooie projecten.” 

Visitekaartje  

Niet alleen de grote lijnen zijn mooi, ook de details kloppen doordat Melissa toezag op een afwerking van de hoogste kwaliteit. Daarnaast is ook aan comfort en duurzaamheid gedacht. Zo liggen er zestien zonnepanelen op het dak en is in de woning een domoticasysteem geïntegreerd. “We wonen hier inmiddels een jaar met ontzettend veel plezier”, aldus Melissa. “Het huis is precies geworden zoals we voor ogen hadden. Het vormt een mooi visiekaartje van mijn werk en gaf de doorslag om me volledig op MVD Interior Design te gaan focussen. Ik hoop nog veel opdrachtgevers te mogen inspireren en samen tot een passend interieur te komen waarvan ze, net zoals ikzelf, jarenlang plezier ervaren.” 

Editor: Media team

Datum: 08-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jurrit van der Waal