Transformatie van Amsterdamse woning tot heerlijk gezinshuis 

The Grand Interior

Een woning met veel slaapkamers en een tuin in Amsterdam. Als je zo’n buitenkans vindt, dan moet het vanzelfsprekend ook perfect zijn. Met die gedachte transformeerde The Grand Interior deze jaren ’30-woning tot een modern gezinshuis voorzien van alle hedendaagse gemakken, met behoud van haar karakteristieke elementen. We nemen een kijkje in het volledig vernieuwde interieur volgens ‘The Grand Style’. Als je oprichter Frank Versteeg van The Grand Interior vraagt wat hij het leukst vindt om te doen, dan zijn het dit soort totaalprojecten. “Vooral dergelijke huizen waar al decennialang mensen hebben gewoond. Het is geweldig om zo’n project helemaal te herontwerpen tot een hedendaagse woning. Daarbij strippen we vaak de hele binnenkant en kijken goed naar de indeling en de kamers. We benutten de ruimtes zodanig dat ze hoog en ruim aanvoelen en we voorzien het huis van alle gemakken van deze tijd.” Hij vervolgt: “Het leuke bij dit soort woningen is dat je van tevoren nooit weet wat je precies tegenkomt. Dat maakt het soms lastig, maar daardoor juist leuk omdat je je creativiteit moet gebruiken.” Aan de voorkant van de woning zijn drie woonlagen zichtbaar: een begane grond, eerste en tweede verdieping. Het huis ligt echter op een dijkje en de achtertuin ligt lager. Hierdoor is er nog een vierde woonlaag aanwezig in het souterrain, die uitkijkt op de achtertuin. Het huis is ruimtelijker dan je verwacht en beschikt over maar liefst zes slaapkamers, vier badkamers, een wasruimte en een kantoortje. 


Woonkamer

Gezinshuis, Renovatie, The Grand Interior

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieurarchitect

The Grand Interior

Modern jaren ‘30 
Bij binnenkomst geeft de entree direct het gevoel van een modern jaren ’30-huis. Karakteristieke elementen zoals hoge plinten en lijsten op de wanden zijn teruggeplaatst, een lijn die in het hele huis is doorgetrokken. De oude trap is in ere hersteld en bekleed met een laagpolig luxe tapijt in warm grey. Een toilet met marmeren zuil en Italiaans stucco op de wanden maakt zelfs dit kleinste kamertje tot een groots vertrek. Dubbele taatsdeuren met gerookt glas voeren vervolgens naar de woon- en eetkamer. Op alle verdiepingen ligt een Hongaarsepuntvloer van French oak uit eigen collectie, in de kleur natural oak. De woonkamer is ingericht in Italiaanse stijl, met regelmatige toepassing van marmer zoals bij de koffietafel. Het huis is volledig ingericht met The Grand Collection. Het in houtskool gespoten tv-meubel vormt een mooi contrast met de verder lichte, zachte tinten. Als accentkleur is gekozen voor een subtiel pinegreen, die terugkomt in de kussens en accessoires. De kunstwerken aan de muur zijn eveneens van The Grand Collection en kunnen qua afmeting en kleur op maat worden gemaakt. De woonkamer, eetkamer en keuken liggen in één lijn. Vanuit de eetkamer kijk je door een grote glaspartij naar de tuin. Het daglicht stroomt hier naar binnen en het mooie uitzicht op het groene Amstelpark doet je vergeten dat je je in de stad bevindt. Mooi detail zijn de twee witte, alabaster wandlampen. “Alabaster is een materiaal dat in de buurt komt van marmer. Dit is een trend aan het worden.” 


Keuken

Gezinshuis, Renovatie, The Grand Interior

Alle gemakken aanwezig 
De keuken is voorbereid voor een groot gezin en van allerhande Siemens-apparatuur voorzien: een grote koelkast, grote vriezer, combi-oven, stoomoven, wijnklimaatkast en een vaatwasser. Het aanrechtblad van keramiek geeft een luxueuze uitstraling en is tegelijkertijd functioneel. Het kookeiland staat haaks op de lange muren, wat een mooi, ruimtelijk effect geeft. “De kroonluchter boven het kookeiland is uitgevoerd in bronsfinish met mat melkglas. Deze is ook afkomstig uit onze collectie.” Aansluitend aan de keuken ligt een terras, dat uitkijkt op de 60 vierkante meter grote tuin en het achterliggende park. Een heerlijke plek, zeker in de zomer. “We hebben het terras verlengd en een aluminium vouwwand gemaakt, waardoor je de terrasdeuren helemaal open kunt zetten. ’s Zomers stroomt het buitenleven hier naar binnen. Er is de hele dag zon doordat de tuin op het zuidwesten ligt. En het uitzicht is heel groen.” Het huis heeft nog meer te bieden. Via de trap in de entreehal vervolgen we onze weg naar de eerste verdieping. Op de overloop valt opnieuw op hoe mooi The Grand Interior de klassieke jaren ’30-elementen heeft weten terug te brengen in het huis, op moderne wijze. De overloop doet statig aan door de hoge donkere deuren en klassieke donkere trapleuning, in combinatie met royale muurlijsten. De lichte eikenvloer, lichtgrijze muren en ruimschootse verlichting maken de ruimtes licht en prettig. De eerste verdieping herbergt twee slaapkamers. Aan de voorzijde ligt de masterbedroom met een en-suite badkamer, afgescheiden door een glazen schuifwand in rookglas. Leuk detail hier is het ronde raam aan de straatkant. De badkamer is voorzien van een ligbad in solid surface en een dubbele douche aan weerszijden. De tweede slaapkamer ligt aan de achterzijde en beschikt over een kleine inloopkast, en-suitebadkamer en een balkon met uitzicht op de tuin. In de badkamer is een Spaanse Porcelanosa-tegel in de kleur armani grey gebruikt. De wasbakken in beide badkamers zijn van Dekton® in Patagonia-patroon. Op de tweede verdieping zijn nogmaals twee ruime slaapkamers en een gedeelde badkamer gerealiseerd. 


Badkamer

Alle leveranciers van de badkamer

Douchedrain

Easy Drain

Wastafels

Cosentino

Verrassende woonlaag 
Een verrassing in deze woning is het souterrain dat nog eens een volwaardige extra woonlaag biedt. Hier zijn twee slaapkamers en een badkamer, wasruimte en kantoortje gerealiseerd. De slaapkamers delen een smaakvolle badkamer met een vrijstaand bad. Eén van de mooie details hier is de verlichting, die de badkamer een chique uitstraling geeft. De voorste slaapkamer is voorzien van een lichtstraat. Deze geeft een connectie met de woonkamer en zorgt voor meer daglicht in de kamer. De slaapkamer aan de achterzijde en het kantoortje kijken wederom uit op de tuin en het groene park. Wat springt er voor Frank het meest uit aan dit project? “Ik vind de balans van de kamerverdeling in deze woning heel goed geworden. Verder zijn de zorgvuldig op elkaar afgestemde stijlen heel mooi. Het is modern en tegelijk proef je die echte jaren ’30-sfeer. Het huis is volledig onze stijl: Italiaans, met een kleine ‘touch’ van glamour. 

Editor: Media team

Datum: 19-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: The Grand Interior