Glazen lampen, de nieuwste trend op het gebied van verlichting!

We zien het steeds vaker voorbij komen. Glazen lampen zijn vrijwel geschikt voor ieder interieur en daarom is dit ook de trends van 2019 op het gebied van verlichting. Er zijn vele verschillende soorten glazen lampen. Ze hebben namelijk verschillende vormen, maar ook verschillende kleuren. Zo kan er gekozen worden voor helder glas of gekleurd glas, zoals grijs en amber. Glazen lampen zijn een waardevolle toevoeging aan het interieur. Wellicht iets voor jou? Kijk snel verder naar de voorbeelden die wij speciaal voor jou verzameld hebben. Klik gerust door via de afbeeldingen voor meer inspiratie!

Modern

De glazen lampen zijn er in alle soorten en maten, daarom zijn ze ook geschikt voor in ieder interieur. In deze moderne villa is er gekozen voor een moderne plafonnière met transparant glas. Deze plafonnière is voorzien van zeven glazen bollen ieder op een andere lengte. Hierdoor krijgt de lamp een beweeglijke uitstraling.

Glazen lampen, Trendy verlichting, Verlichting, Design verlichting, lichtarmaturen, Design, Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het interieur, Studio Kees Marcelis heeft in deze woning niet alleen gekozen voor functionele verlichting, maar juist ook voor een pronkstuk boven de eettafel!

Kunst van glas

In deze stadsvilla zijn prachtige glazen lampen te vinden. Doordat er sprake is van een hoog plafond heeft de interieurontwerper ervoor gekozen om deze ruimte op te vullen. Doordat er ook licht nodig was heeft hij dit gecombineerd. Deze verlichtingsarmaturen zijn een lust voor het oog en een kunstobject op zich. De verschillende glazen lampen zorgen voor een speels, maar tegelijkertijd elegant aanzicht.

Thomas de Gier zorgt in deze villa voor een sfeervol geheel in het trappenhuis. Doordat de lampen op verschillende hoogtes hangen, ontstaat er een verbinding tussen de verdiepingen.

Retro

Naast hangende lampen en plafonnières zijn er natuurlijk ook staande glazen lampen voor het interieur. Een mooi voorbeeld hiervan is deze grote retro lamp met een kleine lichtbron. Deze lamp is een kenmerkend stuk uit het interieur. De glazen stulp met een zachte lichtbron zorgt avonds voor subtiele sfeerverlichting.

Glazen lampen, Trendy verlichting, Verlichting, Design verlichting, lichtarmaturen, Design, Verlichting

Van Manen realiseerde een prachtige villa met een sfeervol en warm interieur. Deze staande lamp is een zekere sfeerversterker!

Passie voor verlichting

De interieurarchitect van deze woning heeft een passie voor verlichting en koos voor elke ruimte een bijpassende lamp. Voor de eetkamer is de keuze gevallen op een inspirerende glazen lamp met verschillende elementen. Ieder element heeft haar eigen finesse door de unieke composities. De lamp zorgt daarnaast door de glazen bollen ook nog eens voor een natuurlijk effect en een mooie lichtbron.

Eric Kuster speelt in elke ruimte met verlichting. Zo zorgt hij dat elke ruimte is voorzien van het perfecte lichtarmatuur, net zoals in deze dining.

Lampenkappen

In plaats van glazen lampen in de vorm van bollen kan er natuurlijk ook gekozen worden voor glazen lampenkappen. De lampenkappen geven een hele andere uitstraling dan de lampen die we eerder hebben gezien. Het zorgt voor een strakke klassiekere sfeer met toch een nieuwe touch. De glazen lamp biedt genoeg mogelijkheden en variaties om een entree te maken in jouw interieur. Heb jij al een glazen lamp?

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!