innovatie, hardhout, paulussen, houtbewerking, inspiratie

  • Paulussen
    Turnhoutseweg 116
    2381 Weelde (Ravels) België

Tropisch hardhout | Paulussen

Tropisch hardhout, voor de meesten een compleet onbekende wereld. Voor Paulussen Hardhoutgroothandel vertrouwd en bekend terrein. Het bedrijf gespecialiseerd in Tropisch hardhout is opgericht in 1984 door Eric Paulussen en vijf jaar geleden overgenomen door zijn zoon Steven. Jaarlijks leveren zij kwalitatief hout aan meer dan drieduizend projecten.

De houtwereld

Paulussen Hardhouthandel werd in 1984 opgericht als hardhouthandel voor de landbouwsector. Al snel werd Eric Paulussen gebeten door de hout- microbe en leerde hij de uitgestrekte mogelijkheden van de houtwereld kennen. Hout is immers een grondstof die zich gemakkelijk laat bewerken om unieke projecten af te leveren.

innovatie, hardhout, paulussen, houtbewerking, inspiratie

Steven

In 2010 is zoon Steven, de huidige zaakvoerder, in het tropisch hardhout gespecialiseerde bedrijf gestapt. “Het bedrijf onderging een sterke groei in kwalitatief hout voor unieke kwaliteitsprojecten. We zijn in enkele jaren vermenigvuldigd in grootte en zijn tegenwoordig het referentiepunt voor kwalitatief hout voor de tuin en gevelbekledingen.”

Woodsman

“De laatste jaren luisteren wij meer en meer naar onze eindklanten, architecten, bouwheren, enzovoorts om de vragen die zij hebben middels ons aanbod te beantwoorden. Aan elk vernieuwend en innovatief concept of product dat we op de markt brengen, is een heel proces van adviezen voorafgegaan. Naar aanleiding van steeds terugkerende vragen hebben wij twee nieuwe concepten geïntroduceerd. Enkele weken terug is het concept ‘Woodsman’ gelanceerd. Een nieuwe plank, die het ruwe, oude oppervlakte van hout behoudt. Het heeft alle voordelen van nieuw hout, met het uiterlijk van ruw, robuust hout.”

innovatie, hardhout, paulussen, houtbewerking, inspiratie

Forestlines

Binnenkort introduceert Paulussen een totaal nieuw houten gevel- bekledingssysteem: Forestlines. “Een gevelbekleding met strakke, zwart gecoate aluminium latten tussen houten planken. Hierbij wordt een zwart gepoederlakt aluminium profiel gecombineerd met een strakke, duurzame plank. Het is een innovatief clipsysteem waarmee u een superstrak, verticaal systeem heeft, zogenoemde ‘forestlines’.”

Trots

“We kunnen met zekerheid zeggen dat de projecten met ons tropisch hardhout steeds tot een topresultaat leiden. Dit topresultaat is niet enkel nu mooi zijn, ook na vele jaren zijn alle partijen trots. Ik ben héél erg trots op onze innovatieve concepten en ons maatwerk. We hebben een enorme voorraad hout constant beschikbaar en we hebben het schaafproces in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij vrijwel alle projecten tot in het kleinste detail aanleveren. We staan met regelmaat zelf versteld van de schoonheid van het eindresultaat”, vertelt Steven.

innovatie, hardhout, paulussen, houtbewerking, inspiratie

Tekst: Milou Vogels
Fotografie: Chris Dimitriadis

___

Meer projecten zien van Paulussen?