Stoop Tuinen, veranda, luxe tuin

  • Stoop Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Tuin met luxe veranda | Stoop Tuinen 

Nederland heeft al een aantal jaar op rij prachtige zomers, met hoge temperaturen en zwoele avonden. Zelfs de eerste voorjaarszon is al jaren achter elkaar vroeg, intens en langdurig. Niet gek dus dat veel families hun tuin willen aanpassen aan dit ietwat veranderende klimaat. Deze familie uit de gemeente Waalre koos voor een ruimtelijke, moderne familietuin. De basis is rustig en strak, met grote wolken verzachtende beplanting. Stoop tuinen noemt dit functionele tuinarchitectuur: de vorm volgt de functie. De luxe veranda maakt van deze tuin een perfect verblijf om te vertoeven. 

Groot zwembad

Een groot zwembad is hier ook wel nodig: het gezin bestaat naast de ouders uit zes kinderen. Het zwembad ligt prachtig ingebed in het groen. Zwembaden worden zodanig in de tuin gelegd dat ze goed bereikbaar, maar vanuit het huis niet zichtbaar zijn. In Nederland is een zwembad een lelijk element. Het ligt vaak dicht met een roldek, tenzij je gaat zwemmen. Een slimme plek kiezen is dan essentieel.  

Stoop Tuinen, veranda, luxe tuin

Luxe veranda voor het hele gezin

Het bijgebouw, de veranda en de tuinmuur die hierop aansluiten zijn onderdeel van het tuinontwerp. Onder de ruime overkapping kunnen de bewoners barbecueën en ontspannen op de loungeset. Om ’s avonds lekker warm te blijven, is er een open haard gemaakt onder de overkapping. Zo kan deze zelfs in de winter gebruikt worden, met de haard lekker aan en een dekentje over je knieën… Het is hier goed toeven met een beamer, TV, Sonos muzieksysteem, heaters en een Big Green Egg! 

Stoop Tuinen, veranda, luxe tuin

Waterspel in het zwembad

Het waterspel is door de tuinarchitect ontworpen en pompt het zwembadwater rond. De waterpijpjes van rvs zijn op maat gemaakt. Op de pijpjes is de pompinstallatie van het bad aangesloten. Het waterspel is een extra speelelement voor de kinderen. De voortuin, tot slot, is een stoere combinatie van grote betonplaten met een oprit van grijs split. 

Stoop Tuinen, veranda, luxe tuin

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Stoop Tuinen

____

____

Meer projecten zien van Stoop Tuinen zien?


Web editor: Media team     |

Datum: 16 | jul | 2020


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media