Natuurvijver, Tuin inspiratie, Exterieur, Zwembad, Zwemmen, Tuin, Terras, Villa, Rietendak

Tuin inspiratie met natuurvijver | Architectenbureau Drijvers

Het exterieur is het eerste wat opvalt als de woning gezien wordt. Dankzij de uitstraling van een woning wordt er een eerste indruk gevormd en kan er mogelijk een kleine impressie gegeven worden van het interieur. Een tuin is een groot onderdeel van het exterieur en kan uit verschillende elementen bestaan. De buitenzijde kan tevens compleet aansluiten op de binnenzijde, maar ook een op zichzelf staand geheel vormen. The Art of Living licht een woning uit met een fantastisch exterieur, waarin de natuurvijver een groot oppervlak beslaat.

Perfect verbonden

Bij deze moderne boerderij zijn de binnen- en buitenkant perfect met elkaar verbonden. De stijlvolle gevel rondom de woning geeft een voorproef van wat binnen te zien is en het interieur loopt over in de prachtige tuin met natuurvijver.

Natuurvijver, Tuin inspiratie, Exterieur, Zwembad, Zwemmen, Tuin, Terras, Villa, Rietendak

Karakteristieke voorgevel

De voorgevel van deze villa is karakteristiek vormgegeven met onder andere rieten dakbedekking. De combinatie van het riet en de zwarte luiken, deuren en wanden maakt de uitstraling van de woning landelijk en eigentijds. Hierdoor past het huis perfect in het omliggende landschap. Daarentegen is de achtergevel op een totaal andere manier gerealiseerd. De klassieke uitstraling van de voorkant verandert in een hedendaags vormgegeven achteraanzicht. De rietendakbedekking speelt eveneens aan deze zijde een belangrijke rol. Witte, statische elementen zijn ook onderdeel van de achtergevel en daarnaast is er hier veel gebruikt van grote raampartijen. De ramen zorgen voor een prachtig zicht op de tuin vanaf de binnenzijde van de woning. Door onder andere deze ramen krijgt de achterzijde een bijzonder moderne uitstraling.

Bijzondere natuurvijver

Door de ramen is er vanuit de woning een prachtige doorkijk naar de grote tuin gerealiseerd. Als de glazen deuren open zijn, wordt binnen perfect met buiten verbonden. De natuurvijver speelt in deze tuin een belangrijke rol omdat de vijver een groot oppervlak in beslag neemt. Deze is tevens een zwemvijver, want er kan namelijk in gezwommen worden. Verder zijn er in de tuin meerdere terrassen gecreëerd, waaronder een veranda en een steiger. Zo kan er optimaal genoten van het buitenleven.

Natuurvijver, Tuin inspiratie, Exterieur, Zwembad, Zwemmen, Tuin, Terras, Villa, Rietendak

Benieuwd naar de volledige villa?
Neem dan vooral een kijkje bij dit exclusieve project.

___

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Dré Wouters & Erik van den Hurk