Tuinaanleg financieren | Buijtels Buitengewone Tuinen

Waarom blijven dromen van een prachtig tuin als deze ook gefinancierd kan worden? We merken dat steeds meer mensen het buitenleven kunnen waarderen en zo graag de verbinding maken tussen binnen en buiten. Ook zijn de tuinen van tegenwoordig veel meer dan een mooi gazon met een aangenaam terras. Er zijn veel mogelijkheden in de tuin. In veel gevallen is de aanleg in fases vooral een kostbare aangelegenheid en daardoor geniet je niet direct van het eindresultaat. Vanuit financieel en belevingsoogpunt lijkt het dus kostbaarder. Maar goed financieren kost toch ook geld? Dat klopt, echter heeft het ook verschillende voordelen die erg gunstig zijn en wellicht interessant om in overweging te nemen.

Tuin financieren met een hypotheek

Wist je dat je een verbetering of vernieuwing van je tuinontwerp vaak kunt financieren via een (extra) hypotheek? En dat de rente die je dan betaalt ook aftrekbaar is van de belasting? Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een annuïteiten- of lineaire of aflossingsvrije hypotheek afsluiten. En je moet het geld gebruiken voor een verbetering van je woning. Je tuin hoort daar ook bij. De aanpassing van je tuin heeft in de meeste gevallen een positieve waardering op je huis.

Voordelen:

  • Direct genieten van de je droomtuin
  • Bespaar op aanlegkosten ten opzichte van een gefaseerd plan
  • Ruimte om spaargelden te beleggen of anders te besteden
  • Rente aftrekbaar van belasting
  • Minimale extra kosten wegens laag rentepercentage
  • Turn-key tuin naar wens voor één maandelijks bedrag
  • Waardevermeerdering van het huis

Nadelen:

  • Mogelijk hogere maandlasten

Waar dien je rekening mee te houden?

Bij het financieren van je tuin moet je rekening houden met aard en nagelvaste producten. Denk hierbij aan tuinaanleg en -producten zoals een bijgebouw of sauna. Alvorens een financieringsaanbod zal er een taxatie plaats moeten vinden waarbij rekening wordt gehouden met de meerwaarde van de tuin. Dit is van belang voor de hypothecaire financiering. Echter is het in dit geval de allereerste stap om jouw tuinwensen in kaart te brengen en een representatieve kostenbegroting te ontvangen. Hierbij nodigen wij je graag uit om gezamenlijk te kijken naar de tuinwensen en je te voorzien van een passend advies en passende begroting van de tuin van jouw dromen.

Buijtels Buitengewone Tuinen

Buijtels Buitengewone Tuinen is hét hoveniersbedrijf uit de regio Eindhoven. Naast het aanleggen van tuinen kunnen wij ook het tuinontwerp voorzien middels onze eigen tuindesigners. Bij veelzijdige tuinwensen waarbij een bijgebouw, zwembad of bijvoorbeeld tuindomotica komt kijken werken wij altijd nauw samen met partners. We stellen een bouwteam samen met specialisten zodat je slechts één aanspreekpunt hebt. Naast aanleg kunnen we je ook periodiek ontzorgen in tuinonderhoud. Het team van vakbekwame mensen met ruim vijftien jaar ervaring staat voor je klaar!

Tekst: Buijtels Buitengewone Tuinen
Fotografie: Buijtels Buitengewone Tuinen

____

Meer projecten bekijken van Buijtels Buitengewone Tuinen?


tuinontwerp, Buijtels Buitengewone tuinen

Buijtels Buitengewone Tuinen


Wij ontzorgen, begeleiden en adviseren de klant bij het realiseren van hun droomtuin!

__

Meer informatie over Buijtels Buitengewone Tuinen?