Tuinarchitectuur, stoop tuinen, strak, tuinontwerp

  • Stoop Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Tuinarchitectuur ten top | Stoop Tuinen 

Na een verblijf van enkele jaren in het buitenland bleek de luxe tuin in Nieuwkuijk bij terugkomst ernstig aan renovatie toe. Het zwembad, enkele karakteristieke bomen en sommige afscheidingen bleven gehandhaafd, maar voor de rest werd de tuin volledig opnieuw ingericht. Omdat het huis door de vrouw des huizes ontworpen is, was het van groot belang dat de tuin hierop aansloot. De basis voor deze tuinarchitectuur is een heldere vlakverdeling van tegels, split, plantvakken en gazon. Dit ontwerp sluit naadloos aan op de lijnvoering van het huis.  

Tuinontwerp op maat

In de tuin zijn diverse zitplaatsen opgenomen. Het eetterras is ruim van opzet met een tafel voor acht personen van Tribú. Overdekt, tegen het huis aan, staan een aantal gestoffeerde fauteuils achter de zuilenpartij. Na het zwemmen is het goed zonnen op de vlonder bij het zwembad. En ergens verstopt aan de zijkant vinden we bij een veld van lavendel een rustig leesplekje op het split. De zijtuin is visueel dichtgemaakt met een hoge haag en een hardhouten poort, zodat er ruimte is gekomen voor een flink terras. Voor de keukenramen ligt nu een fraaie vijver die de tuin diepte geeft, iets wat zeer passend is binnen de moderne tuinarchitectuur. 

Tuinarchitectuur, stoop tuinen, strak, tuinontwerp

Details tuinarchitectuur

Het huis is opgezet in diverse grijstinten met een afwerking van grove stuuk. Als tegels is hier gekozen voor elementen van 1 x 1 meter uit gietbeton. Deze hoogwaardige tegels hebben een gladde afwerking en luxe uitstraling. Leuk detail is de rand van de vijver: deze is van brede stroken zink gemaakt. Ook het dak van het woonhuis heeft deze zelfde afwerking. Dit repeterende element is ingezet om eenheid te creëren in het geheel. Het inhuren van een tuinontwerper heeft ervoor gezorgd dat de bewoners compleet ontzorgd werden tijdens het gehele proces en het resultaat geheel naar wens is van de bewoners.  

Tuinarchitectuur, stoop tuinen, strak, tuinontwerp

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Stoop Tuinen

____

____

Meer projecten van Stoop Tuinen zien?


Web editor: Media team     |

Datum: 27 | aug | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media