Natuurlijke uitstraling, totaaltuin leende, tuinen, tuininspiratie

  • Totaaltuin Leende
    Pomperschans 6B
    5595 AV Leende

Tuinen met een natuurlijke uitstraling | Totaaltuin Leende

Laurens Raassens is aan het werk op het terrein van een oud melkveebedrijf dat getransformeerd wordt in een landelijke tuin met een grote vijver, verscheidene bomen en een groot grasveld waar straks een prachtig gekleurd bloemenveld in verschijnt. Madeliefjes, pinksterbloemen, diverse klaversoorten; het doet ons denken aan de oude akkerranden van vroeger. Die natuurlijke uitstraling is kenmerkend voor het werk van Totaaltuin Leende. Samen met tuinarchitecten maken zij de mooiste tuinen met een natuurlijke uitstraling.

Regie over de hele tuin

“We hebben kennis en liefde voor ons vak. We beginnen bij nul, als er nog helemaal niets is en hebben bij de aanleg de regie over de hele tuin. Het luistert nauw hoe je bijvoorbeeld de zwerfstenen aan de rand van een vijver neerlegt. Dat doen we op gevoel. De tekening laat zien waar alles moet komen, wij denken bewust na hoe iets het beste tot zijn recht kan komen en zorgen ervoor dat alles met oog voor detail op de juiste plek komt.”

Natuurlijke uitstraling, totaaltuin leende, tuinen, tuininspiratie

Specialist

Van het aanleggen van alle beplanting en het verzorgen van de bestrating tot het installeren van de beregenings- installatie en elektra: Totaaltuin Leende is een specialist en heeft de kennis in huis om bijzondere tuinen te verwezenlijken.

Natuurlijke uitstraling

Laurens: “Onze tuinen hebben allemaal die natuurlijke uitstraling. Misschien komt het wel omdat ik van jongs af aan buiten ben geweest. Ik ben opgegroeid op een boerderij en heb altijd een voorliefde voor natuurlijke elementen gehad. Ik ben trots op mijn team, we werken samen met mensen die echt van het vak houden. Hun passie voor het werk straalt ervan af. En dat zie je terug in de tuinen die wij maken. Het is het resultaat van samenwerken. Dat is de sleutel.”

Britse SGD Awards

De opdrachten die Totaaltuin Leende verzorgt zijn zeer divers. Het team is trots op het resultaat van de samenwerking met Van Mierlo Tuinen. De Japanse tuin die onlangs de prestigieuze Britse SGD Awards won, is aangelegd door Totaaltuin Leende. Het is een prachtig en representatief voorbeeld van hun werk. Ambachtswerk waar met de hand iets moois gemaakt wordt.

Japanse tuin

De Japanse tuin straalt meditatieve rust uit. Alle elementen zijn met een bepaalde reden neergezet. Er is gewerkt met prachtige materialen en rijke beplanting. Laurens: “De opdrachtgever had zeer hoge verwachtingen en dat heeft ons uitgenodigd het allerbeste van onszelf te geven. Het was een geweldige uitdaging.”

 

Tekst: Linde ten Broek

Fotografie: TotaalTuin Leende

___

Meer projecten zien van Totaaltuin Leende?