Tuinhuizen


Artikelen

Meer over Tuinhuizen

Kunststof tuinhuis, tuinhuis met veranda, tuinverlichting Een tweede thuis

Zin om een hernieuwende look te creëren? Dan is een tuinhuis de perfecte uitkomst! Een erg praktisch en oogverblindend item in je tuin. Met een tuinhuis kan je heel veel verschillende kanten op gaan, een multifunctioneel product voor in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof tuinhuis of een tuinhuis met veranda.

Aan een tuinhuis zitten verschillende voordelen en je kan het voor veel verschillende doeleinde gebruiken. Zo is het een handige ruimte om als extra opslagruimte te gebruiken. Denk aan de berging van tuinmeubelen in de winter, ideaal om hiervoor een tuinhuis te hebben. Een wat luxere variant van een schuur die ook nog mooi staat in de tuin. Naast berging kan een tuinhuis van binnen omgetoverd worden tot een tuinkantoor. Thuiswerken zie je tegenwoordig steeds vaker en hoe fijn is het dan als jij je eigen afgezonderde kantoor hebt in de tuin. Grote kans dat je op deze plek geconcentreerder kan werken en hierdoor productievere dagen maakt. Je zal een tuinhuis ook vast wel een keer als tweede huis voorbij hebben zien komen. Richt hem volledig in en geef jezelf de mogelijkheid om ook daar te kunnen verblijven. Het tuinhuis wordt op deze manier ook geschikt als een logeerplek voor familie en vrienden.

Hoe leuk is het om het tuinhuis helemaal in te richten en gezellig te maken als hij eenmaal staat. Maak een gezellige hoek met een zitje en hang bijvoorbeeld tuinverlichting op. Zo creëer je een en al gezelligheid in de tuin en kan je daar met plezier zitten. Plaats een vuurkorf of openhaard en geniet tot laat in de avond van het tuinhuis. Wat is er gezelliger dan een knisperend vuurtje? Geniet zo optimaal met jouw dierbare in jouw tuinhuis.

Bij de aanschaf van een tuinhuis komt wel het een en ander om de hoek kijken. Tuinhuizen zijn er in veel soorten en maten. Bepaal als eerste te vorm van het tuinhuis. Wil je graag een rechthoek of juist een 8-hoekig model? Belangrijk om bij deze keuze de uiteindelijke functie van het tuinhuis mee te nemen. Voor het dak zijn er ook weer verschillende mogelijkheden. Een puntdak geeft je tuinhuis de uitstraling van een woonhuis. Kijk hierbij naar de gehele uitstraling van het huis, een volledig vierkant huis zal een blokkering beeld geven. Voor de vloer kan er meestal een keuze worden gemaakt tussen hout of tegels.

Bij het aanschaffen van een tuinhuis kan er ook nog gedacht worden aan een tuinhuis met veranda. Leg een veranda aan de zonzijde en geniet dagelijks van een heerlijke plek in de zon. De toepassing van het tuinhuis is hierbij van grote invloed op de keuze van het model.

Op vakantie in eigen huis? Neem dan een tuinhuis!