Tuinmeubelen


Artikelen

Meer over Tuinmeubelen

Tuinaccessoires, houten tuinbank, kunststof tuinbank Maak jouw tuin comfortabel

Heb jij een heerlijke buitenruimte, vergeet hem dan niet aan te kleden met de leukste tuinmeubels en tuinaccessoires. Geniet optimaal in jouw tuin of op jouw balkon met het lekkere weer en een gezellige sfeer.

Ben je van plan om te verhuizen of zijn jouw tuinmeubels toe aan vervanging? Voordat je opzoek gaat naar geschikte meubels voor in de tuin, is het verstandig om te weten welke ruimte beschikbaar is en wat de afmetingen zijn. Beschik je over een balkon of dakterras, dan is het van belang om de beschikbare ruimte voor het neerzetten van nieuwe meubels te weten. Denk bij het meten ook aan loopruimte en plaats om je stoel nog naar achteren te schuiven bijvoorbeeld. Dit zijn kleine dingen waar je je later aan kan gaan irriteren als je dit van tevoren niet goed afmeet.

Binnen deze markt is het aanbod weer erg groot. Zo ook bij de keuze in materiaalsoorten. Lijkt jou een houten tuinbank of juist een kunststof tuinbank comfortabeler? Ga een keer naar een tuincentrum om daar de verschillende materialen te testen en kom zo achter antwoorden op verschillende vragen.

Kijk ook goed naar hoe je de meubels na aanschaf in de tuin plaatst. Bij een tafel werkt het bijvoorbeeld goed om hem in de lengte van de tuin neer te zetten. Hiermee creëer je namelijk lengte in de tuin, behoudt je zichtlijn en lijkt de tuin gezelliger. Ook houd je dan vaak meer ruimte over voor eventueel overige meubels, zoals een tuinbank of loungestoel.

Dit gaat misschien een beetje gek klinken, maar voor het onderhoud van tuinmeubels is het verstandig om rekening te houden met de omgeving buiten het huis. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van zware industrie of een treinspoor, pas dan een beetje op met tuinmeubels van roestvrij staal. Het kan namelijk zo zijn dat je last zal gaan krijgen van ‘vliegroest’. Ligt jouw huis dicht bij de zee dan kunnen teakhouten tuinmeubelen een verstandige optie zijn. De helft van het onderhoud wordt bij dit materiaal namelijk door de natuur gedaan, dit komt door het zand en de zoute lucht afkomstig van de zee. Uiteraard is jouw smaak erg belangrijk binnen de keuze van het materiaal. Mocht je niet kunnen kiezen zou het een optie kunnen zijn om de geografische ligging van de woning erbij te pakken, om zo een uiteindelijke keuze te kunnen maken voor het materiaal.

Schaf tuinmeubelen niet zomaar aan, het is natuurlijk een investering voor op langere termijn. Kies daarom kwaliteit boven kwantiteit!