tuinmeubilair, touw, suns tuinmeubelen,

  • SUNS Tuinmeubelen
  • De Ring 1
  • 5261 LM Vught

Touw in tuinmeubilair is terug! | SUNS Tuinmeubelen

In de jaren ’50 verscheen voor het eerst tuinmeubilair met een frame van staal en bespanning van touw. Het leverde een impuls aan ontwerpers wereldwijd om stijlvolle nieuwe ontwerpen te maken voor meubilair. En zoals je wel vaker ziet met trends, komen ze na zoveel jaar weer terug. Dit jaar is de terugkeertrend aan touw vergeven! De strakke vormgeving die je ermee kan creëren past heel goed in het moderne design dat we veel zien. Verder tref je nu vaak een voorliefde voor natuurlijke materialen, logisch dus om te kiezen voor tuinmeubilair dat afgewerkt is met touw. We kunnen er nog veel meer over vertellen!

tuinmeubilair, touw, suns tuinmeubelen,

Ontwerpen met touw

In de 2021 collectie tuinmeubilair van SUNS zien we opvallend veel touwontwerpen opduiken. In loungestoelen zoals SUNS Moni, dining stoelen zoals SUNS Matera en zelfs in diverse loungesets zoals Corfu en Salento speelt touw een rol. En terecht. Want het hoogwaardige touw dat SUNS gebruikt is een perfect buitenmateriaal. Het is weerbestendig, heeft een lange levensduur en levert dankzij de lichte elasticiteit een aangenaam zitcomfort.

De kracht van Nappa

SUNS Nappa dining stoelen en barstoelen laten de kracht van touw uitstekend zien. SUNS biedt diverse weavings (weefmethoden) zoals cross-weaving, macramé en fishbone, met elk een eigen uitstraling. Ook leuk om te combineren trouwens! Het touw geeft de stoel karakter en kleur en in combinatie met de waterafstotende kussens is de Nappa een stoel waarop je gemakkelijk een hele avond doorbrengt. Geen gesleep dus meer met kussens als de hemelpoorten openbarsten. Laat maar gaan. In een mum van tijd is het droog en het materiaal heeft niets te lijden.

tuinmeubilair, touw, suns tuinmeubelen,

tuinmeubilair, touw, suns tuinmeubelen,

Touwen en lampen

Ben je echt gevallen voor het touwwerk, dan bieden de SUNS Fay buitenlampen een extra touch. Het framewerk van deze stijlvolle en handige lampen op zonne-energie is namelijk bespannen met touw. Zo kan je eindeloos combineren om je terras in te richten en ook eens te veranderen voor de afwisseling. Meer weten? Suns-tuinmeubelen.nl

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: SUNS Tuinmeubelen

____

____

Meer projecten van SUNS Tuinmeubelen bekijken?