Tuinonderhoud nu je toch de tijd hebt vanwege het coronavirus

De zomer ligt bijna voor de deur en je wil de tuindeuren open gooien en de tuin in rennen! Snel controleren of alles nog in orde is en niets beschadigd is tijdens de lange winter en de stormen van de afgelopen tijd. Lekker het gazon verzorgen en het onkruid uit de tuin verwijderen. Heerlijk buiten zijn en de tuin weer goed onderhouden.

Je hebt er nu de tijd voor! Zo kun je de nare tijd waarin je nu leeft met het coronavirus toch op een goede manier gebruiken. Bovendien is het onderhoud van je tuin een fijne rustgevende bezigheid. Met aarde bezig zijn is goed voor je geest en goed voor je lichaam. Tegelijkertijd heb je nu ook de tijd om naar een nieuwe tuinset te kijken. Want die wel aan vervanging toe.

De afgelopen tijd

Je hebt waarschijnlijk in de winter en trouwens ook al in de herfst, weinig omgekeken naar je tuin. Afgelopen zomer zag hij er fantastisch uit met al die bloemenpracht en die heerlijke struiken. Het was een feest voor de vogeltjes en een weldaad voor je eigen ogen. Dat wil je natuurlijk deze komende zomer ook weer zien te bereiken. Het zitgedeelte wil je wel een beetje opknappen met een houten tuinset of een andere leuke diningset.

Eten in de tuin

Want je hebt vorige zomer ook veel etentjes in je tuin gegeven. Ook dat wil je weer graag doen want je vindt het heel gezellig om met je gezin lekker lang aan een stoere tuintafel te zitten. Je gazon heb je al goed bekeken en morgen ga je het lekker kort maaien tot ongeveer 3 cm hoog. De kanten goed bijwerken en dan ziet het er al weer heel anders uit. Kale plekken die je nu goed kunt waarnemen kun je nu perfect inzaaien met graszaad. Als dat klaar is, ga je al het onkruid uit je tuin weghalen. Lekker schoffelen en dan harken. Alles in de groencontainer en het ziet er nu prachtig uit. Op het terras wil je een teak tuinset. Teak houten tuinsets zijn sterk, mooi en je kunt er makkelijk uren op door brengen. Heerlijk kletsen tot in de late uurtjes!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


the art of living, tuin

The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.