tuinontwerp, Hoveniersbedrijf van Rosmalen, tuinen, onderhoudsvriendelijk, allure

  • Hoveniersbedrijf van Rosmalen
  • Vlietskade 86
  • 4205 NG Gorinchem

Tuinontwerp | Hoveniersbedrijf Van Rosmalen 

Dit landhuis is een zeer karakteristiek landhuis uit 1939, maar het voldeed niet meer aan de eisen van de bewoners. Ze wilden heel graag een ruime keuken en meer dan twee slaapkamers. Kortweg: meer leefruimte. Wat volgde was een complete verbouwing, inclusief het verstevigen van de constructie omdat die was weggezakt. Architect Marcel de Ruiter en aannemer Jansen en Van Ralenis het gelukt om dit uitdagende project tot een goed einde te brengen. Hoveniersbedrijf Van Rosmalen mocht de complete aankleding rondom het huis ontwerpen en aanleggen, wat is geresulteerd in een modern tuinontwerp waarin ruimte is voor zowel gras als plantenperken. 

Verstand van het vak

Van Rosmalen zit al sinds 25 jaar in het hoveniersvak en heeft al vele tuinprojecten mogen realiseren, zowel grote projecten bij bedrijven en instellingen als kleinere projecten bij particulieren. Het bedrijf werkt graag met eigen mensen die stuk voor stuk geschoold zijn en verstand van het vak hebben. In het ontwerp zie je een combinatie van een klassiek uitgangspunt en wat creatieve zijwegen daarvan. De setting is helder: een riant terras aan het huis, een flamboyante trap richting de rest van de tuin en een mooi weggewerkt zwembad. 

tuinontwerp, Hoveniersbedrijf van Rosmalen, tuinen, onderhoudsvriendelijk, allure

Allure

Het tuinontwerp zorgt ervoor dat het huis op een voetstuk is geplaatst, waardoor het huis meer aanzien krijgt. De bomenreeks rechts van het huis creëert een lijnenspel waardoor je diepte in de tuin krijgt. De wandelpaden zijn allemaal omgeven met een lage heg, zodat de routing ingekaderd is. Grote vlakken doen snel onpersoonlijk aan, dus op deze manier geef je eenvoudig je tuin veel karakter. 

tuinontwerp, Hoveniersbedrijf van Rosmalen, tuinen, onderhoudsvriendelijk, allure

Onderhoudsvriendelijk

De plantenperken zijn bewust gevuld met planten in plaats van bloemen, omdat die weinig onderhoud behoeven en wat betreft kleurstelling neutraal zijn. Het gras is ook onderhoudsvriendelijk, maar maakt je tuin uiteraard optisch veel groter. Het zwembad is omringd door een vlonder voor een natuurlijk aanzicht en vergezeld met een riante bank waarop je kunt zitten, ontspannen en zonnen. Het tuinontwerp heeft alles in zich om een plek voor ontspanning te zijn. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

 

logo van Rosmalen

___

Meer projecten bekijken van Hoveniersbedrijf van Rosmalen?