Tuinverlichting


Artikelen

Meer over Tuinverlichting

sfeerverlichting, tuinhuis, in-lite tuinverlichtingAvonden in een sfeervolle tuin

Goede tuinverlichting, een echte sfeermaker. Ben jij momenteel een nieuwe tuin aan het aanleggen of dit van plan te doen? Dan is dit het perfecte moment om na te denken over sfeerverlichting en functionele verlichting. Nu is namelijk de kans om de kabels onder de grond door te trekken. Ga je na het aanleggen van de tuin pas nadenken over verlichting, dan kost het net wat meer tijd, maar de mogelijkheid is er zeker!

Bij het installeren van tuinverlichting zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Houd rekening met het weer. Buiten heb je natuurlijk te maken met zon, regen en vorst. Om deze reden werk je met andere kabels en buizen dan je binnen doet. De kabels kunnen onder de grond geplaatst worden, maar je kan er ook voor kiezen om ze boven de grond te vestigen. De kabels zoveel mogelijk verbergen is natuurlijk wel het mooiste. Zorg dat de elektriciteit buiten goed geïnstalleerd wordt, buiten kan de elektriciteit namelijk in aanraking komen met vocht. Doe je dit niet zorgvuldig genoeg dan zou het kortsluiting of stroomschokken kunnen veroorzaken. Het is altijd slim om jezelf hierover te laten informeren door een expert. Om het schakelmateriaal buiten veilig te kunnen gebruiken wordt er vaak gebruik gemaakt van een klep op stopcontacten, deze houdt het vocht tegen.

Niet alleen in de zomerperiode, maar ook in de lente, herfst en winter zorgt tuinverlichting voor een gezellige sfeer. Tuinverlichting zorgt voor een warme uitstraling en een mooi design. Ben jij opzoek naar tuinverlichting, dan heb je vast gezien dat het aanbod groot is. Veel keuze en elke lamp met zijn eigen functie. Verschillende lampen in de tuin is zeker een optie, maak er een mooi geheel van en creëer een sfeervolle tuin. Naast sfeer kan verlichting ook veiligheid bieden. Je ziet beter en het schrikt inbrekers af.

Je tuin bestaat waarschijnlijk uit verschillende hoeken en voorwerpen. Denk goed na wat voor verlichting je overal aan wil sluiten. Ga na wat je favoriete plek is in de tuin, het is namelijk mooi om deze plek goed te verlichten door bijvoorbeeld het plaatsen van wandlampen. Ook in de avond is het leuk om nog van de bloemen en planten in de tuin te genieten. Verlicht deze door middel van lantaarns bijvoorbeeld. Alle verlichting heeft een eigen functie. Wil je voorwerpen laag op de grond verlichten, dan zijn lantaarns en sokkels ideaal. Wandlampen zorgen weer voor sfeer en kan dienen als verlichting van een deur bijvoorbeeld.

Laat de omgeving rondom jouw huis tot zijn recht komen door tuinverlichting aan te schaffen. ’s Avonds met vrienden en familie in of voor het tuinhuis zitten en genieten van een mooi verlichte tuin? Wacht dan niet te lang en neem voor tuinverlichting in België een kijkje bij in-lite tuinverlichting.