Uitgebalanceerd pied-à-terre aan de gracht

Grand & Johnson

Het grachtenpand dat een echtpaar kocht, is vanbinnen haast onherkenbaar veranderd sinds het onder handen werd genomen door de binnenhuisarchitecten van Grand&Johnson. Het stel was op zoek naar een architect die van hun pied-à-terre een plek kon maken voor henzelf en hun logerende kinderen. Een rustige plek in de stad, van alle gemakken voorzien, met de uitstraling van een vijfsterrenhotel. 


Interieur

Gracht, maatwerk, Grand & Johnson, The Art of Living
Gracht, maatwerk, Grand & Johnson, The Art of Living

Een geslaagd project 

Het uitgebalanceerde ontwerp van Grand&Johnson heeft deze wensen volledig laten uitkomen. Eigenaar Bertel Grote: “Toen we de woning kant-en-klaar opleverden na een intensieve projectperiode wisten de eigenaren niet wat ze zagen. Ze vonden het ontzettend mooi.” En dat is niet verwonderlijk gezien de volledige verbouwing die het interieur onderging. Het resultaat is een appartement waarvan iedere vierkante meter van de ongeveer honderd vierkante meter optimaal is benut en volledig op maat is ingericht en afgewerkt. Zo zijn de plafonds voorzien van ornamenten passend bij de uitstraling van een grachtenpand en de wanden, vloeren en trap zijn afgewerkt met een harde stuclaag, microsegment, in mat offwhite. Grand&Johnson zorgde voor donker- en lichtcontrasten zoals donker gebeitst eiken voor het maatwerkinterieur en lichte stoffen voor de metershoge gordijnen, banken en het kleed. 


Leefruimte

Pand, Karakter ,Interior Studio van Maanen, The Art of Living
Gracht, maatwerk, Grand & Johnson, The Art of Living

Doordacht interieur 
Het splitlevel-appartement heeft twee slaapkamers en badkamers. De douche van de en-suitebadkamer in de mastersuite wordt door een glazen wand van het bed gescheiden. Het wastafelmeubel is geïntegreerd in deze wand en nabij het bad geplaatst dat is uitgerust met een prachtige marmer achterwand. Via een schuifdeur is er vanuit de suite toegang tot het woongedeelte met een lange eettafel en een ruim loungegedeelte. De rugleuning van de eetkamerbank is een liftconstructie waarachter een televisie is verborgen. “Op deze manier is televisiekijken mogelijk zonder dat het scherm een prominent deel van het interieur inneemt,” aldus Bertel. De fraaie trap langs de donkere wandkast leidt je vanuit het woongedeelte naar de keuken. Hier is nog meer technisch vernuft ten dienste van het woongemak te vinden: een verwarmbaar blad van marmer, zodat het ook ’s winters aangenaam is om ‘s morgens aan de bar koffie te drinken, terwijl je uitkijkt over de gracht. De keuken loopt vloeiend over in de entreehal met een lange kastenwand met verticale profielen die de toegang tot het toilet, de garderobe en de bergruimtes aan het oog onttrekken. Stap je het appartement binnen, dan kijk je vanzelf naar het prachtige uitzicht op de gracht. 

Editor: Media Team

Datum: 01-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Flare Department