Uitgekiende villa: humble but great 

Van Dinther Bouwbedrijf

Wanneer je door de wijk rijdt waarin deze prachtige villa staat, kijk je je ogen uit. De ene villa is nog imposanter dan de andere. Alleen een toegangspoort en een lange oprijlaan verraden dat hier ergens tussen de oude bomen nog een huis schuilgaat. Een huis, dat net als het gezin dat erin woont, niet in de picture hoeft te staan, dat er gewoon wil zijn en wil opgaan in de omgeving. Een woning als deze hoort dan ook niet zomaar tot stand te komen. Architect Maarten Engel stond vanaf het prille begin aan hun zijde en Van Dinther Bouwbedrijf is gekozen als hoofdaannemer. Met deze twee partijen in de hoofdrol is deze prachtige villa gerealiseerd.  

Uitnodigend 

Waar de architect met een plat dak niet de gewenste verdiepingshoogtes had kunnen realiseren, en een klassiek aflopend dak nooit dit gevoel van ruimte en connectie had kunnen evenaren, bleek een vlinderdak het laatste grote puzzelstuk. Opeens was het ontwerp zoveel duidelijker, zoveel kloppender. De woning opende zich vanbinnen als het ware naar de tuin en vanbuiten nodigde ze uit om naar binnen te stappen. Net als een vlinder is de woning in vier kwadranten opgedeeld. Van buiten bekeken valt ook de verticaliteit op. Van de kelder tot aan de dakrand telt de woning 10 meter in de hoogte. En dat terwijl de villa helemaal niet kolossaal aandoet. De natuurlijke materialen, zoals de grijze gevelstenen, het zink, staal en eikenhout, in combinatie met het vele glas en de verscheidene zichtlijnen verlenen de woning een vanzelfsprekende elegantie.  

 

Van Dinther Bouwbedrijf 

Van Dinther Bouwbedrijf is een hoogwaardig bouwbedrijf en richt zich voornamelijk op de restauratie en luxe nieuwbouw. Het bedrijf kan vertrouwen op ruim vijftig jaar ervaring in gespecialiseerde bouw. Ambachtelijke vaardigheden worden gecombineerd met kennis van de laatste bouwtechnieken. Van Dinther Bouwbedrijf heeft uitstekende gekwalificeerde vakmensen in dienst en er wordt continue gewerkt aan talentontwikkeling en het bijschaven van het vakmanschap. Alles staat in dienst van de hoge eindkwaliteit van het project middels een plezierig en transparant bouwproces waarbij de klant optimaal ontzorgd wordt.  

Villa, ruimtelijkheid, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 14-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living