Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

Uitstekend lichtplan voor ultieme beleving | HOOGSPOOR Design Light

Een verrassende mix van klassieke en eigentijdse elementen: zo klonk het uitgangspunt voor de realisatie van deze fraaie nieuwbouwvilla, gelegen onder de rook van het Brabantse ’s-Hertogenbosch. De bewoners, een gastvrij echtpaar, hadden zelf een duidelijk idee voor het ontwerp van de villa, die in eigen beheer is gebouwd. Het resultaat is een ware blikvanger die wat ons betreft het begrip wow-factor een nieuwe betekenis geeft. Vooral het lichtplan – verzorgd door HOOGSPOOR Design Light – zorgt voor een unieke beleving, zowel binnen als buiten.

Interieurbouwer: VANDENBERG Maatkeuken | Maatinterieur. E-Installatie: Gabriëls Elektro. Tafel woonkamer/keuken: Heerkens Interieurs BV.

Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

Openhaarden: Heerkens Openhaarden. Meubilair: Woongelofelijk Van Donzel. Vloer: Prowoon.

Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

Behang & Verf: Colora de verfwinkel. Deurbeslag: Intersteel.

Klassiek, modern en tijdloos

De nieuwgebouwde villa is gelegen op een prachtige locatie: een plein met diverse nieuwbouwwoningen met een eigen karakter, omgeven door groen. “Wij hadden al een tijdlang de wens om een vrijstaande villa te bouwen,” vertellen de bewoners. De bijzondere uitstraling is doorgetrokken in de bekleding van de gevels: een combinatie van metselwerk met witte boeiborden, waardoor een verrassende mix is ontstaan van diverse stijlen. De houten delen in de kopgevels voegen daar extra warmte aan toe.
Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

Trappen: Ton Meulenbroek Timmerwinkel.

Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

W-installatie: Van Zoggel installatietechniek.

Bijzondere sfeermakers

Het interieur is extra sfeervol dankzij mooie verlichtingsspots en decoratieve verlichting van HOOGSPOOR Design Light. Op basis van de ideeën van de bewoners bedacht het bedrijf een uitgekiend lichtplan voor de complete binnenverlichting. Door de juiste positionering van de lichtpunten en bijpassende armaturen, kan er in de villa op ieder moment van de gewenste beleving genoten worden. Licht is een belangrijke sfeermaker. Het roept emotie op en heeft de gave om bepaalde elementen te benadrukken.

Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

Terrasverwarming: HEATSTRIP. Kozijnen, ramen & deuren: Ad Donkers Machinaal Timmerbedrijf B.V.

Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living

Verlichting: HOOGSPOOR Design Light. Architect: BOT Architectuur. Glaswerk: DMG Glaswerken. Tuinontwerp + aanleg: Beekveld Tuindesign. Zwembad + sauna: Zwedak Recreatiebouw B.V.

Functie lichtplan

In een lichtplan bepalen ze waar in de woning de accenten op mogen liggen, zodat altijd de juiste sfeer gecreëerd kan worden. In deze villawoning hebben ze ervoor gekozen om de enorme hoogte in de leefkeuken te benadrukken door drie lange hanglampen van het merk Occhio. Hierdoor krijgt de keuken nog meer allure. Ook de eettafel wordt verrijkt met twee armaturen van Occhio, die verstelbaar zijn in hoogte en lichtsterkte. In de living vinden we nog een staande lamp van Occhio, die vanwege de boogvorm goed past bij het intieme karakter van de ruimte.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van HOOGSPOOR Design Lighting?