Ultiem tot rust komen

De slaapkamer is dé plek waar je na een lange drukke (werk)dag lekker tot rust kunt komen en helemaal in jezelf kunt keren. Het is dus belangrijk dat de slaapkamer deze sfeer als het ware ‘ademt’. En een goede basis daarvoor is een heerlijk comfortabel bed. Maar wat is nu het perfecte bed voor jouw slaapkamer? We geven je hieronder verschillende soorten inspiratie zodat jij lekker kunt slapen, in voor jou, het beste bed!

Slaapcomfort

Het eerste waar je aan denkt bij het uitzoeken van een perfect bed is vaak toch wel de keuze van het matras. Er zijn op het gebied van matrassen vele verschillende soorten; Pocketveringmatrassen, koudschuim matrassen of zelfs waterbedmatrassen. Genoeg keuze dus! Maar waar moet je nu op letten? Het is belangrijk om te kijken voor welke bed omheining het matras geschikt is. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de vochtregulatie en de veerkrachtigheid. Wanneer je niet goed weet wat je nu het comfortabelste vindt liggen is het aan te raden om het eens uit te testen bij een beddenspecialist!

Uitstraling

Naast een comfortabel matras wil het oog natuurlijk ook wat. Daarom is er gelukkig ook genoeg keuze wat betreft verschillende soorten bed omheiningen. Een soort bed wat we allemaal wel kennen is de boxspring, dit is letterlijk vertaald een doos met veren. De combinatie van de verende boxspring en het verende matras zorgen voor optimaal gemak.

Wil je nu graag een warme sfeer creëren in je slaapkamer waarbij je bijvoorbeeld ook gebruik wilt maken van natuurlijk materialen? Dan is een houten bed een must! Naast dat het een warm gevoel geeft is het ook nog eens super onderhoudsvriendelijk en tijdloos. Je kunt er elk soort matras op kwijt en daardoor is het een ultieme uitkomst.

Ook een metalen bed is van deze gemakken voorzien maar heeft in plaats van een warm gevoel zoals bij een houten bed juist een wat stoerder uiterlijk.

Hopelijk slaap jij vannacht heerlijk in je nieuwe bed na het lezen van dit artikel!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.