Ultiem wooncomfort aan zee

Osiris Hertman Studio

Een woning aan zee die strand- en kindvriendelijk is, waarin je gewoon lekker kunt leven en waar het voelt alsof je op vakantie bent. Dat waren de wensen die Osiris Hertman met zijn studio voor een opdrachtgever in vervulling liet gaan aan de Nederlandse kust. De woning ligt pal aan zee met een nieuw en magnifiek interieur dat helemaal past bij de omgeving. Het ontwerpbureau zorgde ervoor dat de riante loftachtige woning, die volledig werd gestript, een onderkomen is met een gezellige Ibiza-sfeer. Pure, robuuste materialen, een combinatie van nieuwe en vintage items en veel ambachtelijk vervaardigde items uit allerlei landen zoals Indonesië, India, Portugal en Zwitserland maken een essentieel deel uit van het interieur. 


Leefruimte

Glazen pui, vakantiewoning, Osiris Hertman Studio

Alle leveranciers van de leefruimte

Architect

Osiris Hertman Studio

Ibiza als inspiratiebron 

“Beneden is de woning nagenoeg één grote open ruimte met alleen een glazen pui bij de entree. Ibiza was een bron van inspiratie voor dit interieur, wat je bijvoorbeeld terugziet in het ruwe stucwerk en de ronde gestucte muren in de keuken en woonkamer,” aldus Osiris. Opvallend is de prachtige boom midden in de woonkamer, die een constructieve paal vernuftig verbergt. Rondom de boom ontwierp Osiris een ronde groene bank van ruw velours, die aan twee kanten bruikbaar is. Eén kant is gericht op de stoere metalen maatwerkhouthaard met vlekken in het gewalste staal en grote nagels. Een andere eyecatcher is het plafond dat gedeeltelijk van Zwitsers hout is vervaardigd en een geborgen gevoel geeft. 


Woonkeuken

Glazen pui, vakantiewoning, Osiris Hertman Studio

Alle leveranciers van de woonkeuken

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Gordijnen

Onel Window Dressings

Verlichting

Maretti Lighting

Schitterende woonkeuken 

De woonkeuken is een combinatie van aardse tinten, natuurlijke materialen als hout uit Oostenrijk, natuursteen en ronde vormen. De afzuigfunctie voor het koken zit verborgen in de sfeerlamp die Osiris Hertman ontwierp. Ook de conisch gevormde plafondverlichting en handgrepen, het raam- en deurbeslag door de hele woning zijn naar zijn ontwerp gemaakt. Achter een van de twee spoelbakken die de keuken rijk is, zijn blauw geschakeerde hexagontegels toegepast met rode ‘vlekjes’ die de designstudio in Portugal door lokale ambachtslieden met de hand laat maken. 


Badkamer

Glazen pui, vakantiewoning, Osiris Hertman Studio

Alle leveranciers van de badkamer

Verlichting

Maretti Lighting

Gordijnen

Onel Window Dressings

Vakantiesfeer 

In de badkamer stelen de handgemaakte antieke deuren uit India de show. “Ik vind het belangrijk om aan een nieuw interieur ook ambachtelijk gemaakte elementen toe te voegen. Dat geeft karakter,” licht Osiris de fraaie keuze toe. De wastafels, of troggen zoals deze in dit geval ook wel worden genoemd, komen ook uit India. En mocht het een keer echt Hollands strandweer zijn, dan is ontspannen in de wellnessruimte met royale sauna een prima alternatief voor het behoud van een ontspannen vakantiesfeer. 

Editor: Media team

Datum: 30-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal