Ultraluxe villa | Knops, the art of living

 • Aanleg en onderhoud koi- en zwemvijvers
  Vijveraccent
  Tilburg | www.vijveraccent.nl
 • Gevelsteen
  MBI
  Veghel (NL) | www.mbi.nl
 • Deurbeslag
  FORMANI®
  Maastricht-Airport (NL) | www.formani.com
 • Ontwerp en levering binnen-
  en buitenverlichting

  Lichtstudio Kwadraat
  Dongen (NL) | www.ls2.nl
 • W-Installatie
  Installatiebedrijf Van Velthoven & Kruijssen
  Moergestel (NL) | www.velthovenkruijssen.nl
 • Hekwerken en poorten
  Van Besouw Metaal
  Tilburg (NL) | www.vbm.nu.nl
 • Sloopwerk, grond- en straatwerk tuin
  TTO
  Tilburg (NL) | www.ttotilburg.nl
Koop nu het hardcover boek!

Ultraluxe villa | Huis van Strijdhoven, Knops Tuindesign & Vogels Bouwmanagement

Wonen in het groen, net buiten de stad en toch dicht bij het centrum. Het was de reden voor de bewoners van deze ultraluxe villa om te kiezen voor dit huis. Het grote perceel rondom de woning was een extra pluspunt. Huis van Strijdhoven en Knops Tuindesign bouwden het huis helemaal opnieuw op, waardoor er nu een woning staat die oogt en voelt als nieuw. Huis van Strijdhoven zorgde ervoor dat het hele huis werd uitgekleed en casco helemaal opnieuw werd opgebouwd. Erik Knops heeft een onderhoudsvriendelijke tuin gerealiseerd. De beplanting geeft een groen karakter aan het geheel. Vogels Bouwmanagement verzorgde de bouwvergunningen en de begeleiding van de bouw.

Ultraluxe villa | Knops, the art of living

Ultraluxe villa | Knops, the art of living

Interieurontwerp & meubilair: Huis van Strijdhoven.

 

Hotelchic interieur

Deze ultraluxe villa is een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat een goede samenwerking tussen de interieurontwerper en de tuinarchitect kan bijdragen aan een topresultaat. De bewoner vertelt: “Beide partijen kijken toch weer anders naar elkaars ontwerpen, waardoor een soort sparmoment ontstond. Er werd breder gekeken, waardoor nieuwe ideeën ontstonden. Zo zou het bouwteam normaal gesproken de trap bij de woning ontwerpen, maar dat idee kwam nu van Erik Knops vandaan. Die trap licht het huis op en geeft meer diepte aan de tuin. Bovendien zie je dat het lichtplan voor binnen én buiten belangrijk is.” De aardse kleuren van het nieuwe interieur zijn perfect op elkaar afgestemd, met kleine accentkleuren tussendoor.

Ultraluxe villa | Knops, the art of living

Natuursteen: Lion Stone. Interieurontwerp: Huis van Strijdhoven.

Natuursteen: Lion Stone.

Maatwerkkasten: Ecker Interieur.

 

Imposante leefkeuken

De woonkamer is het hart van de ultraluxe villa, wat benadrukt wordt door de elegante ronde vormen. De imposante leefkeuken kreeg een toegankelijke uitstraling door de verlichting en de organische eetkamerstoelen, uitgevoerd in een rijke stof, gecombineerd met groen leer. Kees van Strijdhoven vertelt: “We hebben een interieurontwerp gemaakt waarin we alles hebben meegenomen. Zo hebben we het vloerenplan, de keuken, de badkamer en het interieur voor het zwembad ontworpen. Alles heeft een hotelchique uitstraling gekregen.”

Ultraluxe villa | Knops, the art of living

Natuursteen: Lion Stone.

 

Wellnessgedeelte van je dromen

Op de bovenverdieping bevinden zich twee logeerkamers, een gastenbadkamer en een klassieke vleugel waar de masterbedroom met badkamer en inloopkast zich bevindt.
Hier kunnen de bewoners zich terugtrekken en ongestoord tot rust komen. De zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren zorgen voor een luxe en sfeervolle omgeving die aanvoelt als een hotelsuite. Toen de opdrachtgevers de woning kochten, beschikte deze al over een binnenzwembad met sauna. Dit wellnessgedeelte was net als de woning toe aan een opknapbeurt en werd volledig opnieuw bekleed met natuursteen. Ook hierin adviseerde Kees van Strijdhoven de bewoners. “Het was voor hen zeer belangrijk dat het interieur van de woning en het zwembad vloeiend zouden doorlopen naar de tuin,” vertelt Kees.

Bouwmanagement: Vogels Bouwmanagement. Zwembad en sauna: VSB Wellness.

Tuinontwerp & begeleiding: Knops Tuindesign. Louvredak: Livium BV.

 

Moderne onderhoudsvriendelijke tuin

“Ook wilden de bewoners van deze ultraluxe villa een onderhoudsvriendelijke tuin met een moderne vormgeving”, vertelt Kees. In nauw overleg met Huis van Strijdhoven maakte Knops Tuindesign een ontwerp dat volledig paste bij deze wensen. Erik Knops vertelt: “De tuin was oubollig en is volledig op de schop genomen. Hij moest karakter uitstralen. Daarom hebben we alles groots opgezet qua vormen en lijnen.” De buitenverlichting werd door Knops Tuindesign zelf ontworpen. Onder de bomen werden spotjes geplaatst om deze uit te lichten. Moonlightbollen komen door de hele tuin terug. Overdag zie je alleen witte bollen en ‘s avonds geeft de verlichting een bijzonder plaatje. Ook de overkapping werd door Knops ontworpen. Erik: “Die vormt nu de verbindende schil tussen binnen en buiten. Hij loopt door naar het wellnessgedeelte. De lamellen in de overkapping kunnen geopend en gesloten worden. Als je wilt genieten van de zon of meer licht wilt, dan kun je daarmee spelen.”

 

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Huis van Strijdhoven & Knops Tuindesign

____
Wil je meer zien Huis van Strijdhoven Interieurs, Knops Tuindesign of Vogels Bouwmanagement?