Ultramodern | Bruis Architecten, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Ultramodern wonen in groene omgeving | BRUIS by IHC Architects

Recentelijk werd in een landelijk buitengebied in de provincie Noord-Brabant een volledig nieuwe wijk gerealiseerd met ruim opgezette lanen en mooi vormgegeven woningen. In het aansprekende geheel trekt één gebouw in het bijzonder de aandacht: een ultramoderne villa. De combinatie van een strakke vormentaal, minimalistische uitstraling en puur materiaalgebruik maakt van deze woning een blikvanger pur sang. BRUIS by IHC Architects was verantwoordelijk voor het ontwerp van deze ultramoderne villa.

Ultramodern | Bruis Architecten, the art of living

Centrale keuken met strakke lijnen

De riante leefkeuken staat centraal in het huis. “De keuken is een halve verdieping lager gelegen dan de rest van de leefruimtes,” licht Geert (BRUIS) toe. “Door dit hoogteverschil heeft het riante woonoppervlak een speels gevoel gekregen en is de keuken op subtiele wijze van de rest van de leefruimtes afgescheiden.” Om dit idee kracht bij te zetten is er gekozen voor een royaal design met een lang eiland en grote kastenwand, beide in een witte uitvoering. Grote stalen taatsdeuren en een betonnen trap waarborgen de verbinding met de rest van de leefruimte.

Ultramodern | Bruis Architecten, the art of living

Ultramodern | Bruis Architecten, the art of living

Luxe en sfeer komen samen

Dezelfde sfeer vertaalt zich ook in de iets hoger gelegen living, die smaakvol en luxueus is aangekleed met een royale zit- en eethoek. Opvallend zijn de grote glaspartijen aan de achter- én voorzijde van de woning. “De living steekt een halve etage boven het maaiveld uit, waardoor er geen directe inkijk van buitenaf is,” licht Geert toe. Bruce: “We hebben overal eenzelfde maatvoering aangehouden in de lijnenstructuur. Ook hebben we in elke ruimte dezelfde strakke en hoogwaardige afwerking nagestreefd. Zo hebben we gekozen voor minimalistische details en zijn de ramen kozijnloos in de wanden geplaatst. Hierdoor is een sterke eenheid ontstaan met een strakke aanblik. Een eigen ontworpen lichtplan met een combinatie van inbouw-, en opbouwverlichting en mooie armaturen, zorgt ervoor dat alles op de juiste manier geaccentueerd en aangelicht wordt.”

Ultramodern | Bruis Architecten, the art of living

Marmeren badkamer: puur en luxueus

Op de eerste verdieping bevindt zich onder andere een riante hoofdslaapkamer, gelegen over de volledige breedte van de achtergevel. Dankzij de inventieve indeling vormen het slaap-, bad- en kleedgedeelte een mooie harmonie. Zo is achter de wand in de slaapkamer een en-suitebadkamer gecreëerd met een groot ligbad met marmeren achterwand, een inloopdouche van hetzelfde marmer en een houten wasmeubel met twee rustieke waskommen, en een riante inloopkast. Ook in de hoofdslaapkamer vormt een pure, luxe uitstraling de boventoon.

Houten gevelbedkleding buiten: Platowood

Ultramodern | Bruis Architecten, the art of living

Tuin met strak lijnenspel

De villa is verrijkt met een schitterende tuin, ontworpen en aangelegd door Bindels Tuinen. Het strakke lijnenspel en de ultramoderne uitstraling van de villa komen ook tot uiting in de tuin. In het stijlvol aangeklede geheel neemt een zwembad een prominente positie in. De verbinding met de villa is versterkt door een houten terras. Ook ontwierp BRUIS in de tuin een poolhouse, passend bij de uitstraling van de architectuur. Hierdoor is de relatie tussen binnen en buiten nog meer verstevigd. De bewoners zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat. “Het eerste ontwerp was een schot in de roos,” vertellen zij. “BRUIS voelde onze wensen meteen goed aan. We zijn trots op het resultaat en ervaren ontzettend veel woongenot en -plezier.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van BRUIS Architects?