Metamorfose, villa, modern, Bob Manders, tuin, Groenseizoen, ultramodern

Van ‘modern’ landhuis naar ultramoderne villa | Bob Manders

Bob Manders deed zijn reputatie eer aan en zorgde voor een perfecte metamorfose

Een Brabantse gezin kocht een wat toen heette ‘modern landhuis’. Het ‘moderne landhuis’, uit 1985, voldeed anno heden echter niet meer aan de eisen van de tijd. Bob Manders deed zijn reputatie eer aan en zorgde voor een perfecte metamorfose.

De nieuwe woning is een contrast met het heden! Er is een L-vormig gebouw van 3,5 bij 12 meter, overwegend in glas bij gekomen. En ook de rest van de villa is aangepakt. Het is een totaal andere woning geworden. Bewoners: “We wonen nu in een moderne villa. Een woning die in alle opzichten volledig voldoet aan de eisen van de tijd.”

Keuken als aanleiding

Woorden zonder overdrijving. Strak, groots, fraaie zichtlijnen, maar ook warm, knus en functioneel. “De keuken vormde in feite de aanleiding”, vertellen de bewoners. “We wilden een grotere keuken met meer lichtinval. We koken beide graag en brengen dus altijd relatief veel tijd in de keuken door. In de keuken was voorheen slechts één venster. Als we aan tafel zaten, konden we niets zien – en dus ook niet genieten – van ons mooie diepe tuin.”

Keuken, modern, RMR Interieurbouw, inbouwkasten, vloer, natuursteen, Revy Stone, Ultramoderne villa, Bob Manders

Strak stucadoor- en schilderwerk door respectievelijk Stucadoorsbedrijf L&L en Verhagen Schilderwerken.

Keuken, modern, RMR Interieurbouw, maatwerk, inbouwkasten, tegels, natuursteen, Revy Stone, Ultramoderne villa, Bob Manders

RMR Interieurbouw vervaardigde deze prachtige leefkeuken in eiken en alle (inbouw)kasten in deze villa.

Exclusief deur-, raam- en meubelbeslag van het merk Formani, collectie Ribbon van RVS deurbeslag. Een ontwerp van Bob Manders. Revy Stone verzorgde als dé specialist op het gebied van natuursteen de vloertegels.


“Die bank is echt een schot in de roos. Het is echt de exclusieve chill plek van ons gezin”


 Zithoek, hoekbank, meubelen, RAW Interiors, Monotti, haard, Graveka, ultramoderne villa, Bob Manders

Alle meubelen werden geleverd door RAW Interiors. Hier werd gekozen voor het luxe Italiaanse merk Minotti. De haard is geleverd en geplaatst door Graveka Diessen.

Eetkamer, leefkeuken, grote ramen, vloer, natuursteen, Revy Stone, ultramoderne villa, Bob Manders

Eigen karakter
Voor Bob Manders is het essentieel om een woning en interieur van een eigen karakter te voorzien. Schoolvoorbeeld zijn de warme tinten in meubels en verlichting alsook de aardse vloertinten als geslaagd contrast ten opzichte van het heldere, strakke en perfectionistische. De warme aardse tinten was een wens van de bewoonster. Zoals ook die grote bank. “Die bank is echt een schot in de roos. Het is echt de exclusieve chill plek van ons gezin. ’s Avonds komt iedereen na gedane arbeid of studie op die bank zitten.”

kantoor, werkplek, home office, ultramoderne villa, Bob Manders

Vakwerk
‘Groots’, verrassend en inventief zijn ook woorden die zich onwillekeurig opdringen als je een blik in en rond de villa wordt gegund. Van het door Bob Manders ontworpen Formani deurbeslag tot de imposante Revy Stone vloertegels. En van de RMR keuken tot het walk-in-closet; de kwaliteit druipt er vanaf. En dat geldt eveneens voor de Graveka open haard, de tv en het geüpdatete eyecatcher zwembad.

“Met aannemersbedrijf A.M.J. op ’t Hoog & Zn hadden we een voortreffelijke aannemer in huis”, oordelen de bewoners. “En ook vak bedrijven als RMR Interieurbouw, Van der Putten Chateauvloeren, RAW Interiors, HVE (domotica en elektra) en VSB Wellness BV hebben vakwerk geleverd. Zoals ook voor Verhagen Schilderwerken en stukadoorsbedrijf L&L. Ze hebben alle wanden en plafonds voorzien van stucwerk en deze aansluitend voorzien van een eindafwerking met muurverf. Er golden zeer hoge visuele eisen maar het eindresultaat mag gezien worden.”

Badkamer, natuursteen, Revy Stone, vrijstaand bad, wastafel, grote spiegel, ultramoderne villa, Bob Manders

JEE-O Fallline douche.

Binnenzwembad, zwembad, VSB Wellness, wellness, ultramoderne villa, Bob Manders

Het binnenbad is aangelegd door VSB Wellness. Zij leverden alle benodigdheden voor dé perfecte ontspanningsruimte.


“De nieuwe tuin met fraaie lommerrijke spiegelvijver mag beslist gezien worden”


Tuin, natuuroase, Groenseizoen, tuinarchitect, vijver, Dirk van der Poel

Buitenmeubelen en parasols van het merk Borek Outdoor Furniture.

De langwerpige bank dient hier als ‘opdroogplek’ voor wie uit het overdekte zwembad komt. Het zitgedeelte is gemaakt van Frans eiken. Het ontwerp is van Dirk van der Poel van Groenseizoen.

Natuuroase
Ook de nieuwe tuin met fraaie lommerrijke spiegelvijver en nog veel meer moois mag beslist gezien worden. Luxe tuinmeubilair van Borek maakt een verblijf in de pleisterplaats nog mooier. De natuuroase is ontworpen door Dirk van der Poel. De directeur-eigenaar van Groenseizoen heeft ook de gehele tuin aangelegd, tot de fraaie Nieuwenhuizen natuursteen aan toe. “Dirk is een échte topper. Hij was voorheen al onze tuinman. En we zullen er alles aan doen om hem ook in de toekomst te behouden”, glimlachen de bewoners.

Tuin, natuuroase, Groenseizoen, tuinarchitect, vijver, Dirk van der Poel, tuinmeubelen, BOREK, Ultramoderne villa, Bob manders

Buitendecoratie van Domani.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Bob Manders bekijken?

 

­­­___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: