• Olàv Home
  • Meijelseweg 47
  • 5986 NH Beringe

Uniek droominterieur | Olàv Home

Deze woning in Limburg laat zien hoe een gedateerd interieur omgetoverd kan worden tot een droominterieur dat zich kenmerkt als een strak en stijlvol geheel. Donkere kamers maakten plaats voor een lichte leefruimte. Het interieur oogt rustig en toch blijf je maar rondkijken. Telkens weer zie je een opvallend detail of een opmerkelijk pronkstuk. Olàv Home heeft hier een prachtig resultaat neergezet.

Nieuwe indeling

De woning dateert uit 1974 en is het ouderlijk huis van de eigenaar. Hij woont er samen met zijn vrouw en twee kinderen. Toen het gezin het huis kocht, was het erg gedateerd en moest er veel gebeuren. Een flinke verbouwing volgde, waarbij de gehele woning werd aangepakt: de binnenmuren, de puien en zelfs de riolering. De indeling werd aangepast en alles kreeg een strakker design. Zo bestond de huidige keuken voorheen uit een keuken en bijkeuken. Nu is het één grote ruimte geworden die in direct contact staat met de woonruimte.

Warmte en sfeer

Wat direct opvalt, is dat de woning met droominterieur stijl ademt met strakke, witte muren, een hoogglans keuken en moderne verlichting. Warmte werd ingebracht dankzij de donkere wanden in de keuken, de grijze composieten werkbladen in combinatie met de grijze tegels en een enorme salontafel en een visgraat parket in de woonruimte. De verlichting zorgt voor extra sfeer, zeker in combinatie met de gashaard. Niet alleen wanneer de lampen aan zijn vallen ze op, alleen het design al zorgt ervoor dat ze stralen te midden van het droominterieur.

Huis en tuin als één geheel

Aan de achterzijde van de woonruimte en de keuken werden grote, stalen puien geplaatst die toegang bieden tot de tuin. Deze werd aangelegd in samenwerking met een tuinarchitect. De tuin loopt rondom de woning, wat de tuinarchitect de gelegenheid gaf om verschillende hoeken te maken. Een voetbalveldje met kunstgras naast het huis, een mooi terras aan de zijde van de keuken en woonruimte en plantenborders vol bloeiend goed. Een enorme overkapping biedt plaats aan de auto en fungeert als opslagruimte.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Olav Home 

____

____

Meer projecten van Olav Home zien?

 


Web editor: Media team     |

Datum: 29 | okt | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

lamellendak, avalon, the art of living, tuin

Lamellendak voor een unieke outdoor living space | Avalon


Avalon – Exclusieve Outdoor Solutions Hastelweg 141a 5652 CJ Eindhoven Contact Tel.: (040) 295 21 77 E-mail: info@avalon-outdoorliving.nl Voor meer informatie: www.avalon-outdoorliving.nl Lamellendak voor een unieke outdoor living space | Avalon Met een lamellendak kan je op flexibele wijze het hele jaar genieten van jouw terras. In het voorjaar open je de lamellen en absorbeer […]

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media