Modernhuis | Icoon Architecten en de Appelboom, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Uniek en modern huis | icoon.be architecten & De Appelboom

Dit modern huis werd gerealiseerd met als doel om wonen en werken op harmonieuze wijze te combineren. Daarnaast is er veel ruimte gecreëerd voor het gezinsleven en de ontvangst van familieleden. Architect Frederik De Smet van icoon.be architecten goot alle woonwensen en uitgangspunten in het ontwerp van een inventief bouwwerk. De villa kenmerkt zich onder meer door een moderne, transparante uitstraling, maar ademt tegelijkertijd ook een opvallend intieme, beschutte sfeer.

Modernhuis | Icoon Architecten en de Appelboom, the art of living

Modernhuis | Icoon Architecten en de Appelboom, the art of living

Subliem samenspel

Dit modern huis staat in het teken van een subliem samenspel van in-en exterieur – het resultaat van een sterke samenwerking tussen icoon.be architecten en De Appelboom, die verantwoordelijk was voor het interieurontwerp. Bijzonder knap is hoe bij binnenkomst de aandacht als het ware meteen naar het interieur getrokken wordt. De grote en ruimtelijke entree vormt één geheel met de daarachter gelegen leeshoek. Deze gaat vervolgens op zijn beurt over in een moderne, open keuken en eetkamer. Wanneer de schuiframen zijn geopend, is de grens tussen binnen en buiten nauwelijks merkbaar. “We hebben die illusie nog versterkt door het inox werkblad van de keuken door te laten lopen tot aan de buitenhaard”, licht Frederik De Smet toe. Ook zijn de materialen van binnen afgestemd op buiten, met als ¬resultaat onder meer verzonken raamprofielen en vloeren die van binnen naar buiten doorlopen.

Modernhuis | Icoon Architecten en de Appelboom, the art of living

Optimaal wooncomfort

Het kantoor bevindt zich op de eerste verdieping en is een ruimte geworden met uitzicht naar bijna alle kanten. Als de opdrachtgeefster van haar werkblad opkijkt, ziet ze achter zich de straat en rechts een deel van de tuin. Daarnaast is het wooncomfort van het transparante bouwwerk versterkt door een perfecte klimaatregeling. “Er liggen zonnepanelen op het dak die een behoorlijke hoeveelheid energie opwekken. Ruim voldoende voor een warmtepomp die de vloerverwarming aanstuurt en voor een constante aangename temperatuur in elke ruimte, het hele jaar door,” vertelt Harry Kramer van De Appelboom. “Het huis beschikt bovendien over hoogwaardige zonwering. We hebben hierbij dan ook gekozen voor state-of-the-art technologie.”

Modernhuis | Icoon Architecten en de Appelboom, the art of living

Terrasverwarming: HEATSTRIP.

Modernhuis | Icoon Architecten en de Appelboom, the art of living

Eigen identiteit

Alle woonwensen in deze villa zijn op zeer kundige wijze met elkaar verweven. Een van die wensen was om elk onderdeel van de woning een eigen identiteit te geven. Een mooi voorbeeld hiervan is de mainbedroom; de sfeer van deze kamer doet denken aan de Second Empire – heel anders dan bijvoorbeeld de modernistische living. Ook het goudmozaïek in de badkamer roept het idee op van de weelderige 19e eeuw en versterkt het eigen karakter van de ruimte. Opvallend is daarnaast het kleur- en materiaalgebruik dat in de woning is toegepast. Ook bijzonder is de warme kleur die de houten gevel aan het gebouw geeft. Het is duidelijk: dit is modern huis geworden waar je naar kunt blijven kijken.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van icoon.be of De Appelboom?