Uniek ontworpen wellness tuin

Knops Tuindesign

Naast dat deze opdrachtgevers met hun tuin aan de slag gingen, namen zij ook hun volledige woning onderhanden. Om ervoor te zorgen dat het interieur, exterieur en de tuin bij elkaar zouden passen, werd Knops Tuindesign uitgenodigd om niet alleen de wellness tuin te ontwerpen maar ook om mee te denken over het uiteindelijke totaalbeeld. Dit resulteerde in de overkapping aan de woning die ervoor zorgt dat de tuinkamer en de tuin naadloos bij elkaar aansluiten. Binnen en buiten zijn op deze manier aan elkaar verbonden geraakt.  

Tuinindeling 

In het tuinontwerp koos Knops Tuindesign ervoor om wellness een belangrijke rol te laten spelen in het uiteindelijke ontwerp. De tuin werd dan ook ontworpen volgens verschillende assen, waarvan het middelpunt het zwembad is. Deze as eindigt in een fraai statement van grote potten onder een karakteristieke boom. Om de wellness compleet te maken werden ook een whirlpool en een buitendouche verwerkt in het ontwerp. Daarnaast bieden royale terrassen, links en rechts van het zwembad voldoende ruimte om te ontspannen. De beplanting is zo gesitueerd dat ze zorgen voor beschutting en voldoende privacy. Er heerst een sfeer van geborgenheid.  

De werkwijze van Knops Tuindesign 

Doordat Knops Tuindesign goed heeft geluisterd naar de wensen van de bewoners wisten zij een tuin te ontwerpen die voldoet aan al hun behoeftes. Door het gebruik van assen, strakke lijnen en symmetrie ontstond een harmonieus geheel, waarin de bewoners volledig tot rust kunnen komen. Beleving, luxe, rust en harmonie zijn typische kenmerken van een Knops Tuin. Bovendien houden zij rekening met de functie van de tuin en de omliggende omgeving. Door het leveren van maatwerk en de zoektocht naar de perfecte balans is iedere tuin een plaatje!  

Editor: Media team

Datum: 25-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign