Unieke beachclub op een verrassende locatie

Lseven

Je vindt ze aan zee, maar ook op verrassende plekken in het binnenland: beachclubs. Inmiddels is ook Boxtel een hippe beachclub rijker: Lseven. Lseven ligt aan het Leijsenven, waar in een ver verleden nog werd gezwommen en waar nog steeds wordt gevist. Het voormalige restaurant Molenwijk is omgetoverd tot een smaakvol ingericht gastronomisch restaurant. Zodra je de oprijlaan op rijdt, krijg je al het gevoel dat je hier iets moois staat te wachten.


Exterieur

Beachclub, restaurant, Lseven

Alle leveranciers van het exterieur

Betontegels

Schellevis Beton

Realisatie tuin

Van den Heuvel Tuinen

Grondige gedaanteverandering

Het pand waarin Lseven zijn intrek heeft genomen, was vroeger laag en somber. Het terras was klein. Om er een eigentijdse beachclub van te maken, moest er heel wat gebeuren. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen mensen die hun vak verstaan, is het resultaat verbluffend. De mogelijkheden van de prachtige locatie aan het water zijn volledig benut. Het gebouw heeft een grondige gedaanteverandering ondergaan. Het rommelige tussenstuk dat voorheen het restaurant met de zaal verbond, is vervangen door wat lijkt op een hoge, transparante orangerie. Door de verticale belijning in de gevelbekleding lijkt het gebouw optisch hoger. Er is een aluminium gevelbekleding met een cannelureprofiel in de kleuren zwart en brons toegepast. De daken zijn vernieuwd, maar de rode dakpannen zijn behouden. Architect Cleem Snijders: “De nieuwe uitstraling van het gebouw is een metafoor voor de unieke entourage rond het gebouw. Rondom het Leijsenven staan namelijk monumentale zwarte houten huisjes met rode daken die na de oorlog aan Boxtel zijn geschonken door de Oostenrijkse overheid. We wilden dit karakteristieke decor in het ontwerp laten terugkomen.”

Andere wereld achter de façade

Achter de nieuwe, indrukwekkende façade, stap je in een andere wereld, die eigenlijk heel on-Hollands is. Bij binnenkomst word je direct verwelkomd in de ruime, met licht overgoten wintertuin. Je kunt hier een drankje nemen aan de bar of je neervlijen in een van de ronde zitjes en wat aantrekkelijke appetizers van de kaart bestellen. De ronde zitjes zijn van elkaar afgescheiden door middel van een gordijn met duizenden kettinkjes. Op deze metalen, maar toch transparante afscheiding zijn grote portretten afgedrukt die van het gordijn een kunstitem maken. Je voelt je direct geborgen, of je nu met je moeder zit of met je vriendenclub. En ook al ben je binnen, je hebt het gevoel dat je buiten bent. Dit effect is niet alleen bewerkstelligd door de doorkijk van voor naar achter, waardoor je contact maakt met de lucht en de vijver, maar ook door de hoogte en het daklicht dat overvloedig binnenvalt.


Interieur

Beachclub, restaurant, Lseven

Alle leveranciers van het interieur

Interieurdesign

Studio Osiris Hertman

Stalen binnendeuren

Lasservice Liempde

Stalen wijnkasten

Lasservice Liempde

Binnenverlichting

Maretti Lighting

Stoere materialen met glittertje

Hoewel Lseven eigenlijk één grote ruimte is, is deze zo ingedeeld dat de intimiteit behouden blijft. Kleuren en materialen zoals stof en hout dragen hier ook aan bij. Interieurontwerper Osiris Hertman is eindverantwoordelijk voor de inrichting van de beachclub. Hij heeft aan elke ruimte een extra dimensie én een beetje glamour toegevoegd. Denk aan een tegeltje met reliëf, de verlichte onyx bar en de herhaling van de honingraatvorm in het meubilair, het tapijt, het mozaïek en de parketvloer. Osiris: “Door gebruik te maken van stoere, ambachtelijke materialen, zijn er geen verdere accessoires nodig om het gezellig te maken. Daarnaast is het rondzitje een bepalend thema in het interieur. Voor mij staat deze rondzit voor een ceremonie van een wijze van samenzijn waarin urenlange conversaties worden gevoerd en het leven wordt gevierd.”

Het leven vieren

Lseven is inderdaad een heerlijke plek om het leven te vieren en een middag of een avondje te vertoeven. Mensen komen hier niet gewoon om te eten, maar voor de hele beleving. Aan de achterkant en zijkant van het gebouw zijn de ruimtes verbonden met terrassen die meegolven met de contouren van het terrein. Er is een strandje gecreëerd en in het nieuwe tuinplan is het bestaande niveauverschil gebruikt om het geheel extra sfeervol te maken. Ook binnen zijn intieme hoekjes gecreëerd waar je met z’n tweetjes of met een groter gezelschap gezellig samen kunt zijn. Een lunch, borrel of diner, het is allemaal mogelijk en even smakelijk. Op het menu staan verrassende hapjes en mooie, pure gerechten. Patrick: “We proberen aan de verwachting van onze gasten te voldoen. Een beachclub in Ibizastijl, met veel vis, verrassende gerechten om te delen, goede cocktails en mooie wijnen. De mensen die hier komen, kleden zich erop en blijven de hele avond.


Terras

Beachclub, restaurant, Lseven

Alle leveranciers van het terras

Pergola's

Suns

Architecten

Snijders van Stekelburg

Steenstrips

The Flagstone Company

Millboard buitenvloer

Wooddeck

Buitenverlichting

Maretti Lighting

Zintuigen prikkelen

Lseven biedt gasten een beleving waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Als je hier rondkijkt, zie je dat het visuele aspect niet onbelangrijk is. In de eigenwijze ‘green room’, die je kunt afhuren voor een vergadering of een feestje, is het net alsof je in het bos zit. Het enorme ledscherm is subtiel weggewerkt in een muur gemaakt van kunstgras. In het plafond zijn honderden kleine lichtjes verwerkt om het idee van een sterrenhemel te creëren. Overal in het interieur komen materialen terug die uitnodigen om even aangeraakt of nader bestudeerd te worden. Het restaurant zet mooie gerechtjes op tafel en er worden lekkere drankjes geserveerd. Patrick: “We willen voor mensen een plek creëren waarvan je denkt: super om hier ook eens een bijeenkomst te organiseren. De locatie daagt uit om mooie foto’s te maken. Hier geniet je van een mooie presentatie, een uitstekende keuken en het juiste beeld en geluid. We kunnen de beachclub inrichten als één grote ruimte, of de ruimte opdelen in verschillende zalen met privéterras. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Editor: Media Team

Datum: 12-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Eefke Derks

Fotografie: Jaro van Meerten