Finnhouse, unieke bosvilla, villa, natuur, bos,

  • Finnhouse Houtbouw BV
  • Wilhelminastraat 1B
  • 5246 XA  Rosmalen

Unieke bosvilla | Finnhouse 

De bewoners van deze houten schuurwoning, gerealiseerd door architect Pier van het Kaar en Finnhouse, twijfelde geen moment toen de mogelijkheid zich voordeed om op deze plek hun droomwoning te bouwen. Hun wens kwam dan ook volledig in vervulling toen hun unieke bosvilla uitgroeide tot een echt buitenhuis. 

Passende bouwtechnieken

De sterke verbinding met de natuur wordt gerealiseerd door middel van het unieke Paal & Balk systeem van Finnhouse. Door dit systeem ontstaat een vakwerk van massief gelamineerd Fins hout, dat duidelijk zichtbaar blijft in de woning. Ook is het Paal & Balk systeem geschikt om triple glas, zonder extra kozijn, tussen de houten panelen en balken te plaatsen. Het feit dat er geen kozijnen nodig zijn zorgt voor een ‘schoon’ uitzicht naar buiten, zonder verstoringen. Het creëert een puur binnen-buiten effect voor deze bosvilla 

Finnhouse, unieke bosvilla, villa, natuur, bos,

Verantwoord en natuurlijk

De bouwmaterialen die Finnhouse gebruikt voor deze bosvilla zijn ecologisch verantwoord en bevorderen het leefklimaat. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke damp-open isolatiematerialen zoals hennep en vlas. Houtbouw is een goede ontwikkeling in de bouw omdat dit de CO2-reductie bevordert en dus het milieu ten goede komt. Maar naast de positieve bijdrage aan het milieu, hebben de woningen van Finnhouse ook een positief effect op de gezondheid van de bewoners. 

Finnhouse, unieke bosvilla, villa, natuur, bos,

Finnhouse, unieke bosvilla, villa, natuur, bos,

Liefde voor de natuur

Finnhouse hanteert de filosofie ‘liefde voor de natuur’ en maakt zich hier hard voor. Hierin draait het volledig om de juiste verbinding met de natuur door toepassing van terugkerende natuurlijke elementen in de woning. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt zelfs dat deze verbinding met de natuur stress vermindert en een positief effect kan hebben op de gezondheid.  
Finnhouse, unieke bosvilla, villa, natuur, bos,

Tekst: Finnhouse
Fotografie: Finnhouse

____

____

Meer projecten zien van Finnhouse?