Unieke en gelimiteerde designmeubelen

Luucsmo

Duurzaam Dutch Design is waar het bij Luucsmo om draait. Unieke meubels in gelimiteerde oplages zorgen voor die exclusiviteit en luxe waar je naar op zoek bent. Het ontwerpen en maken van meubels die nog niet bestaan is waar het hart van Lucas Bes sneller van gaat kloppen, om steeds weer die verbazing en verwondering op te wekken bij cliënten. De vier nieuwe ontwerpen die we graag aan jou laten zien zijn een liquor cabinet, een eettafel met bijpassende stoel en een zeer unieke displaykast. Alle meubels zijn van verschillende duurzame materialen gemaakt, zoals koolstofvezel, notenhout en kunstleer.

Designmeubelen, Kunstleer, Luucsmo, The art of living,

Inspiratie uit Parijs

De Eiffel liquor cabinet is het nieuwste collectiestuk van Luucsmo. Deze charmante drankkast is onlangs gelanceerd op de beurs Masters Expo. Dit mooie ontwerp is geïnspireerd op de Eiffeltoren en passend gemaakt voor de carbon series. Deze unieke eyecatcher zal prachtig staan in jouw woning, zodat je in stijl jouw favoriete drankje kan bewaren. De cabinet is gemaakt van koolstofvezel en Amerikaans noten. Zoals bekend van Luucsmo is alles maar gemaakt in een exclusieve, beperkte oplage. Van dit meubelstuk zijn er slechts 111 gemaakt.

Industrieel

Item twee is de Harmony chair van de Brass series, die is gemaakt van Amerikaans noten en messing. Hij is in 2 varianten verkrijgbaar, gestoffeerd met geruit gestikt kunstleer of zonder. Het derde model met hoge rugleuning is in ontwikkeling. De stoelen horen bij de tafel Harmony. De inspiratie voor dit ontwerp kwam van de koelvinnen van een cilinderblok. De messing lamellen die in het blad verzonken zijn vertalen de rauwe, industriële inspiratie naar een verfijnd ontwerp. De subtiele messing strepen in het blad lijken te spelen met het licht wanneer je om de tafel of stoel heen loopt. Al met al een warme en chique uitstraling.

Organische lijnen

Als laatste showen we de Hope cabinet van de Organic series, uitgevoerd in zwart essen. Hope cabinet is een displaykast die simpelweg klem staat tussen vloer en plafond. Door de organische lijnen, het open karakter en de zwevende vertoning trekt de kast de aandacht naar zichzelf en hetgeen wat erin staat. Perfect om kunst, dierbare voorwerpen of foto’s in te zetten. Het meubelstuk is gemaakt van stoomgebogen hout met gehard glas. Door deze ambachtelijke techniek is elke kast uniek. Van de gehele collectie worden er slechts 111 van gemaakt. Deze kast is in verschillende houtsoorten en kleuren te verkrijgen, zoals iepen, noten, eiken, essen en kersen.

Editor: Media team

Datum: 24-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Luucsmo