Kasteelwoning, verstijver, interieurconcepten

  • Interieurarchitect
    Verswijver Interieurconcepten
    Bergen op Zoom | www.verswijver.nl
  • Garagedeur, voordeur en ramen
    BV Ramen En Deuren Boonen R.
    Kasterlee | www.ramenboonen.be

Unieke kasteelwoning | Verswijver Interieurconcepten

In het Brabantse Hoogerheide staat een landhuis met de allure van een bourgondisch kasteel. Een groot hekwerk biedt toegang tot de enorme, groene tuin met natuurvijver, die bij het imposante landhuis hoort. Deze buitengewone parel ligt te midden van 7.000 vierkante meter grond.  Verswijver Interieurconcepten ontwierp en bouwde het landelijke kasteel volledig in eigen beheer. Ook het interieur is tot in detail gefinetuned. Hiermee ging een droom in vervulling voor de bewoners van dit pand. De voormalige bungalow werd uitgebreid met een toren en poolhouse en daarmee was de kasteelwoning een feit!

Kasteelwoning, verstijver, interieurconcepten

Voordeur, garagedeur en ramen: BVBA Ramen En Deuren Boonen R.

Kasteelwoning, verstijver, interieurconcepten

Natuurlijke materialen

De stijlvolle kasteelsfeer komt prachtig tot uiting en wordt extra benadrukt door het gebruik van natuurlijke materialen, grote gebaren en een minimalistische uitstraling. De entree neemt een centrale plek in het landhuis in. Vanuit hier zijn alle vetrekken bereikbaar: links het poolhouse, rechts de woon- en eetkamer en keuken. De trap brengt je via een vide naar een kantoor, master bedroom met badkamer en overige kamers, waaronder een torenkamer met een nok van zeven meter hoog. In het souterrain bevindt zich het wellnessgedeelte met sauna en wijnkelder.

Kasteelwoning, verstijver, interieurconcepten

Meubilair: ‘t Looiershuis Interieurs.

Verswijver, interieurconcepten

Verbindende elementen

De natuurlijke materialen die zijn gebruikt voor het in- en exterieur van deze kasteelwoning vormen de verbindende elementen in deze oogstrelende en unieke kasteelwoning. Vanuit de cirkelvormige woonkamer word je gegrepen door een prachtig uitzicht op de tuin rondom. Ook het plafond springt direct in het oog: houten, robuuste eiken balken die de vloer van de vide vertegenwoordigen. De salontafel in het midden van de ruimte is een bijzondere eyecatcher. Van de woonkamer loop je rechts de eetkamer in. Wederom zie je hier oude Chinese deuren uit 1500, die toegang bieden tot de leefkeuken: het hart van de woning. Het eiland in de keuken domineert de ruimte en biedt plaats aan familie en vrienden om gezellig te borrelen, maar ook om te genieten van ontbijt en lunch.

Kasteelwoning, verswijver, interieurconcepten

 verswijver, interieurconcepten

Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt
Fotografie: Jaro van Meerten
Fotografie exterieur: Merijn Sitsen

___

Meer projecten bekijken van Verswijver Interieurconcepten?