• Vlassak-Verhulst
    Moerstraat 53
    2970 ‘s-Gravenwezel (BE)

Unieke renovatie van een statige woning | Vlassak-Verhulst 

Deze statige burgerwoning heeft een negentiende-eeuwse bouwstijl en geeft een historische uitstraling. De renovatie van deze woning is aan Vlassak-Verhulst toevertrouwd. Hierbij hebben ze hun respect voor authenticiteit en kwalitatieve, duurzame materialen bewezen. Aan het exterieur mocht niets gewijzigd worden, omdat het pand een beschermd monument is. De grote veranderingen van deze renovatie vonden binnenin plaats.

‘Hier werd enkel gebruik gemaakt van duurzame, authentieke materialen en technieken.’

 

Indrukwekkend ruimtegevoel

Op de begane grond bevindt zich een imposante trappenhal. Hierbij is de structuur van de trap en het oude plafond in de hal behouden is gebleven. Het pand heeft een groot bewoonbaar oppervlakte. De 4 meter hoge plafonds met uitbundige, recent vernieuwde raampartijen zorgen voor een lichte en ruimtelijke omgeving. Het pand bevat een woonkamer, eetkamer, een keuken en een overdekt, verwarmd terras met zicht op de grote tuin. 

Exclusieve keuken

In deze woning is door de renovatie een exclusieve open keuken gerealiseerd. De keuken heeft een marmer-look en bevat organische vormen. Vanuit de keuken is er zicht op de eetkamer, waar gebruik gemaakt is van warme materialen en kleuren. De grote eettafel past perfect in deze ruimte en door de grote raampartij heb je geweldig uitzicht op de tuin. In de woning werd enkel gebruik gemaakt van duurzame, authentieke materialen en technieken.

 

Luxueus hotelgevoel

De gehele woning geeft na deze renovatie een hotelgevoel. De ruime master bedroom met en suite badkamer is hier een goed voorbeeld van. In de badkamer werd een vrijstaand ligbad geplaatst tegen een glazen wand die de doucheruimte afschermt. Verder is op deze verdieping een walk-in closet en thuiskantoor te vinden. Het thuiskantoor is erg ruim en over de gehele wand een kastruimte voor alle boeken. Op de tweede verdieping bevinden zich twee kinderkamers met gedeelde badkamer. Ook is hier de wasruimte gerealiseerd. 

De grootste metamorfose

Een ruimte, die onder de gehele woning doorloopt. Daar vond de grootste metamorfose van deze renovatie plaats. Deze verdieping werd omgetoverd tot een imposante, warme en gezellige sport-, fitness- en wellness-ruimte. Met als de kers op de taart een luxueuze badkamer en een sauna acht glaswand. De sauna werd sfeervol afgewerkt met natuursteen en donker gebeitst hout.


Groene tuin

Naast het ruime pand, beschikt deze woning ook over een diepe, groene tuin. Ook hier kun je helemaal tot rust komen tussen de grote bomen. De tuin beschikt over loungeplek met ligbedden en een mooie ingebouwde vijver. Vanuit het balkon heb je een prachtig uitzicht over de tuin.  

 

Tekst: Philip Doutreligne 
Fotografie: Vlassak-Verhulst

____

Wil je meer weten over Vlassak-Verhulst?


Web editor: Media team     |

Datum: 16 | apr | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media