Unieke stadsvilla met spraakmakend interieur en indrukwekkende open keuken

Rob Zeelen

De eigenaren van deze unieke stadsvilla gaven interieurontwerper Rob Zeelen de vrije hand voor hun nieuwe woning, omdat hij in een eerder project al bewezen had dit vertrouwen waard te zijn. Ook nu zorgde dit voor een bijzonder geslaagd traject. Met als eindresultaat: een open keuken en een spraakmakend interieur met een sterk Italiaans accent en niet-alledaagse combinaties en keuzes, die zowel esthetisch als technisch gezien veel opzien baren.


Keuken

Open keuken, souterrain, Rob Zeelen

Grote open keuken en prachtige living

Het hart van deze werkelijk fantastische villa wordt gevormd door een grote open keuken. De ruimte is aan twee zijden omgeven door glas, waardoor een prettige verbinding met de eveneens zeer stijlvolle tuin is ontstaan. In de leefkeuken wordt de aandacht direct getrokken door het prachtige materiaalgebruik. Zo zijn de centraal geplaatste wand en het kookeiland uitgevoerd in ceppo di grè: een massief gesteente afkomstig uit een groeve aan de oevers van het meer van Iseo in Noord-Italië. Om de schoonheid van het materiaal volledig tot zijn recht te laten komen, is de rest van de aankleding bewust sereen gehouden. In de grootste zitkamer waan je je door de gekozen opstelling, een grote tv met sublieme beeldkwaliteit en onzichtbaar geplaatste speakers, in een echte bioscoop. In de zitkamer aan de tuinzijde gaat de meeste aandacht uit naar een artwork van Christiaan Lieverse aan de wand, dat prachtig harmonieert met de Tactile-bank van Baxter en de andere uit Italië afkomstige hoogwaardige interieurelementen.


Souterrain

Open keuken, souterrain, Rob Zeelen

Leveranciers van de soutterain

Buitenstenen

Petersen Benelux

Souterrain

Tussen de tweede zitkamer en de open keuken is een portaal gecreëerd dat toegang biedt tot een trap uitgevoerd met ceppo di grè en rank staal. Via de trap bereik je het souterrain. Hier bevinden zich een fitnessruimte, wijnruimte, diverse bergruimtes en een royale garage. Bijzonder detail: de auto’s kunnen met een Cardok-autolift worden getransporteerd naar de garage, wat als het ware een extra dimensie aan de woonbeleving toevoegt.


Verdiepingen

Open keuken, souterrain, Rob Zeelen

Leveranciers van de verdiepingen

Beeld en geluid

Remkes beeld & geluid

Woonbeleving van het hoogste niveau

Ook op de bovenverdiepingen, waar onder meer de slaapkamers, kastenkamer en twee badkamers zijn gesitueerd, valt op met hoeveel smaak en vakmanschap alles is gerealiseerd – het directe gevolg van een minutieuze afstemming tussen de opdrachtgever, aannemer, alle betrokken onderaannemers en de interieurontwerper. Achter elk detail gaat een uitgekiend proces schuil van ontwerp, engineering en realisatie, waardoor de woonbeleving naar het allerhoogste niveau is getild.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 27-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Jurrit van der Waal