Unieke vloer-en wandtegels die de juiste sfeer neerzetten

Douglas & Jones

Het uitzoeken van vloer- en wandtegels is vaak een enorme uitdaging. Niet omdat er niet genoeg keuze is. Nee, juist omdat er te veel keuze is! Allereerst heb je veel keuze in de vorm en afmeting. Ga je voor vierkant of rechthoekig? Daarna bepaal je de afmeting: zeer grote tegels zijn vaak erg indrukwekkend, maar weer niet handig in een kleine ruimte. De laatste keuze is vaak de kleur. Met tegels zit je al snel in de hoek van natuurlijke tinten, tenzij je warm wordt van hoogglans. Bij Douglas & Jones weten ze alles van vloer- en wandtegels en ze hebben ook veel en uitgebreide collecties te bieden. Daarom kunnen ze met advies op maat de keuzestress bij je wegnemen. Twee series die ze graag aan je voorleggen is de Manor en de Metals. 

wandtegels, Douglas and Jones, The Art of Living

Verbindende factor 

Douglas & Jones is de verbindende factor wanneer het gaat om jouw interieur en exterieur. Door de tegels worden deze ruimtes aan elkaar verbonden of juist gescheiden, alles is mogelijk. De collectie is erg ruim en zorgt daarom voor een groot assortiment waardoor er voor elke woning, maar ook elke stijl een bijpassende tegel te vinden is. De tegels zijn natuurlijk functioneel en ook geschikt als wandtegels. Daarnaast heeft het bedrijf samenwerkingen met vtwonen, Mosa en Studio Piet Boon. Hierdoor zorgen zij voor unieke ontwerpen en mogelijkheden. 

wandtegels, Douglas and Jones, The Art of Living

Karakteristieke buitenvloeren 

De tegels van Douglas & Jones zijn functioneel en zorgen er daarom voor dat deze in het interieur en exterieur gebruikt kunnen worden. Samen met vele specialisten zijn de tegels ontworpen en gecreëerd en daarbij is aan alle details gedacht. Door de Outdoor collectie, die nauwsluitend aansluit op de andere collecties, kan je interieur zelfs verlengd worden naar buiten. 

Nieuwe serie Manor 

De nieuwe serie Manor is een perfecte balans tussen elegantie en vakmanschap. Warm, diep en doorleefd. Het is een collectie wand- en vloertegels met een enorme stilistische veelzijdigheid. De vele nuances creëren een sensatie en vooral op grote oppervlakken komen de authentieke en karakteristieke kenmerken volledig tot uitdrukking. De serie Manor is verkrijgbaar in de kleurtinten Sable, Mou, Nuage, Gris, Brun en Barrique in de formaten 80×80, 60×60 en 60×120 cm. De kleurtinten Mou, Gris, Brun en Barrique zijn tevens verkrijgbaar in formaten 40×80 en 30×60 cm. Grootformaat 120×120 cm is ook leverbaar in kleurtinten Mou en Gris.  

Nieuwe serie Metals 

De serie Metals biedt een uitermate nauwkeurige interpretatie van met de hand bewerkt metaal. Deze tegels zijn extra bijzonder door het reflecteren van licht en spelen met schaduw in de levendige kleuren. Dit is een meer dan opmerkelijke innovatie op het gebied van keramische tegels voor wanden en vloeren. De serie Metals is verkrijgbaar in de kleurtinten Plate, Steel, Zinc, Corten en Iron in formaten 80 x 80, 120 x 60 en 120 x 60 cm. De formaten 120 x 60 en 120 x 20 cm zijn daarbij leverbaar in uitvoeringen Melt en Nat, voor een bijzonder effect op de wand.  

wandtegels, Douglas and Jones, The Art of Living

Voordelen vloer- en wandtegels 

Het grootste voordeel van tegels op de vloer of de wand is dat het materiaal tijdloos is. Je raakt absoluut niet snel uitgekeken op tegels, omdat ze (meestal) een natuurlijke uitstraling hebben. Bij wanden mag je je uitleven, maar vooral vloeren zijn er niet echt geschikt voor om een statement te maken. Een vloer of wand van tegels is een basiselement van je interieur en daarop bouw je verder. Een ander voordeel van tegels, is dat ze enorm krasvasten slijtvast zijn en daardoor ook goed schoon te houden. Een vloer die beschadigd is, is niet alleen onplezierig om naar te kijken maar tevens niet hygiënisch.   

   

Editor: Media team

Datum: 02-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters-Overkamp

Fotografie: Douglas & Jones