Unieke watertuin met Japanse invloeden

Van Mierlo Tuinen

De opdrachtgever van dit unieke project heeft een periode in Japan gewoond en wilde dit graag terug zien in de nieuwe tuin. Van Mierlo Tuinen wist hier goed op in te spelen en realiseerde een stoere watertuin met veel Japanse invloeden en herinneringen van de bewoner. Om deze tuin perfect naar smaak in te richten waren er vanuit de opdrachtgever nog een aantal specifieke wensen zoals; aanleg van stromend water, een grootse waterplas en diverse zitplekken. Van Mierlo Tuinen heeft uiteindelijk al deze wensen kunnen samenvatten in een geweldige tuin.

Fantastische bomen als basis

Een andere belangrijke wens van de opdrachtgever betrof de aanleg van mooie ‘volwassen’ bomen. Dit om de bebouwing rondom de riante villa wat te verzachten. Van Mierlo Tuinen wist dit met veel zorg te verwerken en ze hebben fantastische bomen geplaatst die de basis vormen van de watertuin én de bijbehorende sfeer. Een mediterraans vakantiegevoel wordt gerealiseerd door de uiteenlopende rotsen en steenslag die werden verwerkt in de watertuin.

Een tuin om te ontdekken

Van Mierlo Tuinen realiseerde een tuin voor het hele gezin, voor eenieder is er wat te beleven in deze riante tuin. Het maakt niet uit waar je kijkt, overal valt er iets nieuws te zien. De keuze voor verschillende bomen en planten verandert het beeld van de watertuin het hele jaar door. Dit is een tuin die gemaakt is voor ontspanning en geschikt is om te blijven ontdekken. Je kunt vanuit verschillende hoeken kijken naar de watertuin door middel van de vele zitplaatsen die zijn gerealiseerd.

Meer over Van Mierlo Tuinen

Van Mierlo Tuinen is een echte specialist in het realiseren van luxe natuurtuinen. Met een creatieve en ambachtelijke blik gaan ze aan de slag om in jouw tuin een natuurlijke beleving te creëren. Een natuurlijke beleving zorgt ervoor dat je je het hele jaar door kunt genieten van je tuin.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 30-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Van Mierlo Tuinen