zonwering, sunshield, zonwering op maat

  • Sunshield B.V.
  • Sterrekroos 35
  • 4941 VZ Raamsdonksveer

Unieke zonwering op maat van aluminium of hout | Sunshield

Met beweegbare lamellen krijg je controle over inkomend daglicht en op de opwarming door de zon. Daarbij is architecturale zonwering bij uitstek geschikt voor het versterken van het karakter van je huis. Zo kan je esthetiek combineren met functionaliteit. Eigenlijk vormt zonwering in de vorm van louvers de aankleding van de woning aan de buitenkant. Misschien mis je het niet in eerste instantie, maar met louvers heeft de woning meteen een exclusieve uitstraling. Sunshield legt graag aan je uit hoe het uitzoeken van passende zonwering in zijn werking gaat.

Van aluminium

Wil je beweegbare louvers, dan is de allereerste keuze die van het materiaal; aluminium of hout? Aluminium louvers zien er eigentijds en strak uit en zijn verkrijgbaar in elke gewenste RAL kleur. Bovendien zijn aluminium lamellen gemakkelijk in onderhoud. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. Je maakt ze eenvoudig schoon met een sopje. Net als je auto. Dit is een belangrijke reden waarom aluminium zo populair is bij lamellensystemen.

Van hout

Ga je liever voor warm en rustiek, dan ligt hout voor de hand. Een belangrijke beslissing bij houten lamellen is; behandelen of juist niet? Behandel je het hout, bijvoorbeeld met een beits, dan moet je dat elke paar jaar herhalen. Onbehandeld hout vergrijst in de loop van de tijd onder invloed van de ultraviolette straling van zonlicht. Dit is een natuurlijk proces. Ook onbehandeld hout heeft zijn charmes. Je kunt op dit verkleuringsproces anticiperen en het zelfs versnellen.

Charmant voorbeeld

Bij deze stijlvolle, vrijstaande woning in Blaricum zijn de voor- en achtergevel voorzien van louver systemen met houten lamellen. De trapeziumvormige shutters aan de voorzijde bestaan uit twee delen. Elk deel wordt afzonderlijk bediend. Het onderste systeem voorziet de begane grond van zonwering. Het bovenste deel de eerste verdieping en een deel van de tweede verdieping. De vijfhoekige zonwering aan de achterzijde beslaat de eerste verdieping en de tweede verdieping. Ook hier kunnen de bewoners de lamellen op elke verdieping separaat bedienen. Oh, voor het geval je het je afvraagt: ja, het huis van de buren is ook door Sunshield voorzien van louvers.

Unieke zonwering op maat van aluminium of hout | Sunshield

Unieke zonwering op maat van aluminium of hout | Sunshield

____

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Sunshield

____

____

Meer projecten bekijken van Sunshield?