Unieke stijl siert Brabants platteland | Fractions

De zon valt via de Fractions op een bijzondere manier binnen en dat geeft echt een prachtig effect!

Midden in een vredige, landelijke omgeving valt het oog direct op een unieke verschijning. Een landelijke woning waarbij verschillende stijlen en materialen tot een uitgesproken maar kloppend geheel zijn gevormd. De strakke Fractions  hebben een belangrijk aandeel in het interieur én exterieur van deze woning

Fractions
Het is echt een aanwinst in de totale uitstraling van de woning. Het zorgt voor een mooie lichtinval en ze kunnen makkelijk worden opengeklapt. Het mooie van de Fractions is dat de bewoners de ramen op de ‘kiepstand’ kunnen zetten en compleet open zonder dat deze raamdecoratie in de weg zit. Dit is iets unieks dat de bewoners niet eerder hebben gezien bij andere raamdecoratie. En ook aan de buitenzijde is het een strak element dat ‘het natuurlijke’ onderbreekt. De Fractions zijn toegepast in de keuken, woonkamer, hal en slaapkamer.

Lichtdicht, ogen modern, ultradunne platen
Robert van Loosbroek, legt uit: “Ze zijn lichtdicht, ogen modern en bestaan uit ultradunne platen waardoor ze geen stof vangen. Verder zijn ze leverbaar in alle RAL-kleuren en vormt het een duidelijk geheel met het kozijn door de perfecte afwerking.” Toch zijn dat niet de allerbelangrijkste redenen volgens Robert om Fractions te plaatsen: “De zon valt via de Fractions op een bijzondere manier binnen en dat geeft echt een prachtig effect! Naar mijn idee een vooruitstrevend product.”


“Het mooie van de Fractions is dat de bewoners de ramen op de ‘kiepstand’ kunnen zetten en compleet open zonder dat deze raamdecoratie in de weg zit.”


De Fractions in ‘kiepstand’, een van de mogelijkheden van de raamdecoratie

Open keuken
Dankzij de schuifdeuren van Schüco en deurhorren van Fractions krijgt de in het oog springende keuken een volledig open karakter. “De horren passen hier perfect; ze bieden bescherming maar het uitzicht wordt niet belemmerd. Zo kan ik vanuit hier mijn paarden zien grazen en ook van binnenuit genieten van onze vrije tuin”, vertelt de bewoonster. De lampen zorgen voor een meer industriële stijl in de ‘natuurlijke’ en Amerikaanse sfeer die hier heerst.

 


“De zon valt via de Fractions op een bijzondere manier binnen en dat geeft echt een prachtig effect!”


De stalen trap en Fractions zorgen voor een strak geheel.

Moderne uitstraling
De stalen trap van Bis Blijenberg Industrial Systems zorgt voor een meer moderne uitstraling. Een perfecte toevoeging in deze ruimte! Het decor in de hal wordt opnieuw gevormd door de lichtinval via de Fractions. Het effect is naar eigen wens aan te passen waardoor ermee kan worden gespeeld. Eenmaal boven valt de carrousel kledingkast op, ook gerealiseerd door Bis. “We wisten niet goed hoe deze ruimte te vullen. Bis realiseerde deze unieke oplossing die de ruimte op creatieve wijze vult.”

De ronde kledingkast van Bis als creatieve invulling

Natuurlijke materialen
Op de bovenverdieping komen de natuurlijke materialen in volle glorie terug. Houten platen bekleden het schuin aflopende dak aan de binnenzijde. Het houten geraamte past niet alleen goed bij de donkere Fractions, maar ook bij de blauwkleurige muur op de slaapkamer die gemaakt is van klei. “Elk materiaal, of het nou hout, aluminium of klei is, past uiteindelijk toch bij elkaar.” De vloer van de bovenverdieping, Desso Airmaster, zorgt voor een zuiverend effect: “De fijnstof die erop dwarrelt wordt door dit tapijt veel beter vastgehouden dan door reguliere vloerbedekking. Voor ons een fijn idee.”

Excentriek
Dat er is gekozen voor bijzondere combinaties moge duidelijk zijn. De excentrieke materialen vormen een gepast geheel waarin ieder element een belangrijk aandeel heeft. Het geheel van natuurlijke materialen afgewisseld met strakke accenten, zorgt voor een interessante woning waarbij de basiselementen de aandacht trekken.

 

Fotografie: Dré Wouters

 

___

Bekijk hier alle producten van Fractions

 

 

___

Contactgegevens:

  • Contact:
  • Tel.: 0411-677865
  • E-mail: info@fractions.nl