Unknown Nordic

In het domein van design staat het Deense bedrijf Unknown Nordic bekend als een toonbeeld van innovatie. Sinds de oprichting in 2017 op Fyn, midden in Denemarken, haalt het bedrijf inspiratie uit de sobere landschappen van de Noordse regio. Ze hebben lavasteen naadloos geïntegreerd in eigentijdse ontwerpprincipes, resulterend in hoogwaardige producten die luxe leven herdefiniëren.

Informatie over Unknown Nordic


BIOS-NEST-BIOS-HIDE-IN-THE-DUNES-WEB
C6BF8D25-183D-46EB-95EF-959B802E4BD4
lava-lounge-by-the-pool-with-room-divider-in-denmark-1366x768-1
previous arrow
next arrow

Lavasteen vormt de kern van Unknown Nordic’s creaties vanwege zijn ruwe textuur en tijdloze aantrekkingskracht. Elk stuk lavasteen draagt een uniek karakter dat getuigt van de tumultueuze geschiedenis van de aarde. Door deze kracht te benutten, geeft Unknown Nordic zijn producten een ongeëvenaarde authenticiteit en diepte. 

De combinatie van lavasteen met elegant ontwerp resulteert in zowel functionele als visueel aantrekkelijke producten. Van hangstoelen tot decoratieve panelen, de portfolio van Unknown Nordic weerspiegelt het huwelijk tussen vorm en functie, geschikt voor zowel modernistische als rustieke omgevingen. 

Het bedrijf koestert traditioneel vakmanschap, waarbij elk product zorgvuldig met de hand wordt vervaardigd door bekwame ambachtslieden. Dit resulteert in objecten die niet alleen functioneel zijn, maar ook de zintuigen prikkelen en de verbeelding voeden. 

Unknown Nordic omarmt duurzaamheid door te kiezen voor tijdloos design boven voorbijgaande trends. Elk stuk is ontworpen om lang mee te gaan en de schoonheid van natuurlijke materialen te behouden, wat bijdraagt aan een bewustere consumptie. 

Als een baken van authenticiteit en innovatie blijft Unknown Nordic de grenzen van hedendaags design verleggen, waarbij elk product een ode is aan de tijdloze schoonheid van lavasteen en de Noordse esthetiek.