Uno, dos, tres parasols, parasols, Solero

  • Solero Parasols
  • Industrieweg 210
  • 5683 CH Best (NL)

Uno, dos, tres parasols | Solero

Maar liefst vijf P6 Quattro parasols werden geplaatst op dit knusse marktplein in Hasselt. Elke installatie werd voorzien van 4 doeken van 300×300 cm grootte. Tussen de doeken zit telkens een ruimte van 15 centimeter waardoor de oppervlakte per combinatie neerkwam op meer dan 36 vierkante meter schaduw. Het grootste voordeel van een multiparasol als de Prostor P6, is de mogelijkheid om de doeken onafhankelijk van elkaar te openen en te sluiten. Mochten er gasten zijn die graag in het zonnetje zitten, terwijl de buren liever in de schaduw zitten? Geen probleem, je sluit het doek van de zonaanbidders terwijl de rest kan genieten van de schaduw. Met een slinger aan de draaiknop ontgrendel je het doek. Ondersteund door de gasveer gaat openen en sluiten zo goed als vanzelf. Lees hier meer over deze prachtige parasol van Solero!

Interlinking goten 

Tussen de doeken van de parasols zit telkens een ruimte van 15 centimeter. Het mooiste is om hier regengoten bij te kiezen zodat je de gehele 615×615 cm droog kunt houden. De doeken van de parasol zijn zo goed als onzichtbaar voorbereid met enkele ritsen. Hierdoor is het mogelijk om de regengoten achteraf nog aan te schaffen en tussen de doeken te ritsen. De goten lopen naar de buitenzijde van het doek af, zodat het regenwater niet in de goten blijft hangen. De Quattro’s zijn onderling ook koppelbaar. In de opstelling op de foto’s zijn in totaal 24 goten gebruikt. De 3 Quattro’s aan de rechterkant zijn namelijk ook onderling gekoppeld.

Uno, dos, tres parasols, parasols, Solero

Zwart aluminium frame  

In dit project is gekozen voor de zwarte framekleur; RAL 9005. De aluminium frames van de parasols zijn geproduceerd met een zwarte poedercoating. Kiezen voor aluminium is slim, want dit materiaal heeft een hoge weerstand tegen corrosie. Dit komt door de beschermende oxidelaag die als vanzelf ontstaat op aluminium. Deze laag beschermt het aluminium tegen de buitenlucht. Dit proces wordt versterkt door het aluminium te anodiseren. Dit is het kunstmatig aanbrengen van een oxidelaag door een extra zuurbad. Hierdoor staat een nóg sterkere natuurlijke laag, waardoor roest tot het verleden behoort. Het mooiste aan aluminium is dat het 100% recyclebaar is. Het is een duurzaam materiaal dat eindeloos hergebruikt kan worden.

Uno, dos, tres parasols, parasols, Solero

Verlichting LED

De geïntegreerde verlichting van dit project is op afstand bedienbaar en wordt tijdens productie al geïnstalleerd. Bij deze modellen wordt dimbare verlichting aangeboden en is tegen een meerprijs zelfs volledig draadloos en in RGB verkrijgbaar.

Uno, dos, tres parasols, parasols, Solero

Lead Grey doek

Bij de zwarte framekleur is gekozen voor lead grey doek. Het is een gemêleerde grijstint die heel neutraal en fris is. Er is keuze uit 12 doektinten van hoogwaardig Dickson doek. Er geldt een kleurgarantie van 4 jaar. De in de massa geverfde vezel garandeert kleurvastheid en ongeëvenaarde weersbestendigheid.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Solero parasols

___

Parasols, Solero Parasols

___

Meer projecten bekijken van Solero Parasols?