Upgrade de look van jouw huis in een handomdraai

Wil jij jouw huis een nieuwe look geven? Is je huidige interieur in jouw ogen standaard geworden of staat het je niet meer aan. Dan wil je jouw huis natuurlijk een nieuwe look geven zonder een grote verbouwing, waardoor het weinig tijd kost. Het ideale hierbij is om in een paar kleine handelingen een volledig nieuwe look te creëren. Wij laten jou zien hoe je in een handomdraai je huis een gave upgrade geeft, met inspiratie van een meubelzaak in Apeldoorn.

 

Verf erover

Om een nieuwe sfeer in je huis te creëren kan je meubels gaan schilderen in een nieuwe, frisse en opvallende kleur. Het schilderen van je meubels zorgt voor een eye-catcher. Met name houten meubels zijn hiervoor geschikt. Je hebt weinig verf nodig, bent creatief bezig en het geeft een groot effect. Je kan er ook voor kiezen om een bepaalde muur een unieke kleur te geven of zelf te behangen in een apart patroon. Dit geeft meteen een andere sfeer in je huis en zorgt voor een nieuwe uitstraling.

Nieuwe planten

Planten zorgen voor een frisse boost in je huis. Je kan hierin variëren van grote en kleine planten, naar hangplanten. Combineer deze planten ook met je inrichting. Zet bijvoorbeeld een grote plant op een hout krukje of zet een kleine cactus tussen je fotolijsten. Wanneer je niet vaak je planten wilt vervangen, kies dan voor planten die weinig onderhoud nodig hebben. Combineer planten met mooie pastelkleuren in het groen. Dit zorgt voor een frisse kleurencombinatie met rustgevende kleuren.

Vernieuw je accessoires

Vaak heb je niet veel nodig om je huis een nieuwe upgrade te geven. Verander kleine dingen in het huis die je beu bent. Vervang een tapijt, koop een nieuwe plant, nieuwe kussens voor in de bank of die leuke lamp. De kleine dingen zorgen ervoor dat je weer met een andere blik naar je inrichting gaat kijken. Speel daarom ook met de spullen die je hebt. Je hoeft niet altijd nieuwe dingen te kopen, vaak kan je met je eigen spullen meer dan je zelf denkt.

Speel met kleuren

Heb jij thuis altijd dezelfde kleurcombinaties? Probeer eens af te wisselen met andere kleuren. Je hoeft hierbij niet meteen je gehele inrichting om te gooien, maar wisselen af en toe af met een kleur die je niet vaak gebruikt en die toch past bij de rest van je inrichting. Gebruik jij vaak voor de kleuren wit, grijs en zwart? Kijk dan eens in een woonwinkel naar warme tinten zoals warm geel, taupe, pastel groen en bruin.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.