I+Y Interior architectur,urban villa, the art of living

Urban villa | I+Y Interior architecture

In het altijd bruisende Amsterdam staat dit schitterend gerenoveerde pand met een historisch karakter. I+Y Interior architecture wist het geheel met veel smaak en oog voor detail te transformeren naar een bijzonder sfeervolle woning waarin oude en nieuwe elementen hand in hand gaan. De riante, uitgebouwde stadsvilla ademt een tijdloze elegantie die zichtbaar is in elke hoek van het pand en het bijgebouw in de tuin. Toen de bewoners van het schitterende pand, een gezin met twee jonge kinderen, hun oog lieten vallen op de woning, verkeerde het nog in verouderde staat. Om het geheel geschikt te maken voor het gezin was een grootschalig renovatietraject nodig. Het resultaat is een verbluffend mooie urban villa van vier verdiepingen met een riante uitbouw.

I+Y Interior architectur,urban villa, the art of living

Interieurarchitect: I+Y Interior Architecture

I+Y Interior architectur, the art of living

I+Y Interior architectur,urban villa, the art of living

Domotica: Sight and Sound B.V. Verlichting: Nexxt! Lighting Solutions.

Interieurbouw: Ecker Interieur

 

Diepgaande filosofie

De uitbouw van de urban villa over de eerste twee verdiepingen werd verfraaid met een enorme glazen pui en vide, waardoor het pand een eigentijdse uitstraling heeft gekregen en er meer daglicht de leefruimtes, gesitueerd op de begane grond en eerste verdieping, bereikt. Het vernieuwde interieur is ontstaan vanuit een diepgaande filosofie, waarbij verschillende zones zijn gecreëerd die als kleine eilandjes samenkomen in één totaalbeleving. Zo is de begane grond ingericht als ruimte waar de bewoners uitgebreid kunnen koken en gasten kunnen ontvangen. Absolute blikvanger is de luxueuze leefkeuken. Het rechthoekige, strakke design past perfect binnen de langgerekte vorm van het pand. De combinatie van donker marmer met hout geeft het geheel een internationale uitstraling.

Trappen: Tom van Gijzel Interieurs.

Badkamerkranen: VOLA Nederland B.V. Natuursteen: Schoenmakers Natuursteen.

I+Y Interior architectur, the art of living

Tijdloze elegantie

De eerste verdieping is ingericht als privé-woonkamer die ruimte biedt voor het hele gezin. De verdieping staat in direct contact met de begane grond middels een vide met glazen wand. Vanuit de riante zithoek is zicht op de heerlijke stadstuin en het gecreëerde bijgebouw. Aangrenzend is een kantoorruimte gelegen, waarbij een lichte stalen pui zorgt voor verbinding. In het interieur zijn de historische kwaliteiten van het pand gerespecteerd en aangevuld met een eigentijdse sfeer. Elk element is met veel zorg gekozen en op het geheel afgestemd. Het interieurconcept moest gewoon compromisloos zijn.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Wil je meer projecten van I+Y Interior Architecture zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media