vakantievilla's | Maxim, the art of living

Vakantievilla’s verlengstuk van royaal wonen | Maxim Winkelaar

In de afgelopen decennia hebben we steeds meer van de wereld gezien. Denk je aan Bali, dan denk je aan witte stranden, palmbomen en een luxe resort. Bij Zuid-Afrika zie je zo een verblijf voor je in een van de beroemde safariparken. Elk vakantieland brengt zijn eigen sfeer en unieke ervaring mee. Maar waar denk je aan als je aan ons eigen land denkt? Wat is er zo kenmerkend aan onze natuur? Water natuurlijk. Architect Maxim Winkelaar is aan het werk gezet om unieke vakantievilla’s te ontwerpen in ons eigen mooie landje die een verlengstuk vormen van royaal wonen.

Verlichting: Maretti Lighting. Binnendeuren: Skantrae.

vakantievilla's | Maxim, the art of living

Keukenblad (Dekton): Cosentino. Vloeren: Complete Carpet Company. Keuken en interieurbouw: Leurs Interieurbouw.


“Luxueus vakantievieren zoals je in een tropisch resort zou doen, maar dan in onze eigen beeldschone natuur”


Unieke ervaring voorop

In het buitenland zoeken we maar wat graag de natuur op, maar ook Nederland heeft genoeg natuurpracht. Die beleving van comfort en luxe te midden van de natuur was tot nu toe zeldzaam in Nederlandse vakantieparken. “Een unieke vakantie-ervaring midden in de Nederlandse natuur, dat is wat we wilden realiseren”, vertelt Hans van der Laan, eigenaar van Haven Lake Village en Jachthaven Kortenhoef. “Luxueus vakantievieren, op een kleinschalige manier zoals je in een tropisch resort zou doen, maar dan in onze eigen beeldschone natuur.” De locatie voor Haven Lake Village was al gauw bepaald: op een landtong aan de Kortenhoefse Plassen, omringd door water en groen.

Domotica: Lutron NL. Kozijnen: Aluvo Apeldoorn.

Kranen en sanitair: Plieger. Natuursteen badkamer: Michel Oprey & Beisterveld. Buitenbad: Plieger. Houten buitenterrassen: Pontmeyer.

 

Duurzaam en lokaal

Omdat de locatie zo uitzonderlijk is – deels in een jachthaven, deels in een natuurgebied – moest op voorhand overal over worden nagedacht. “Probeer maar eens iets in een natuurgebied te bouwen”, zegt Winkelaar. “Gelukkig was de gemeente direct net zo enthousiast als wij. We hechten veel waarde aan natuurbehoud en duurzaamheid en dat is aan het resultaat af te lezen. De villa’s zijn energieneutraal en leveren de ongebruikte energie aan de naastgelegen jachthaven.” De villa’s zijn uitgerust met vloerverwarming, een luchtwarmtepomp en zonnepanalen en beschikken over een uitstekende luchtcirculatie.

vakantievilla's | Maxim, the art of living

Bedden: Sinnige BV.

vakantievilla's | Maxim, the art of living

Verborgen parels

Haven Lake Village telt vier op en top luxe vakantievilla’s. Deze zijn op palen gebouwd waardoor ze als het ware boven het water zweven. Aan de achterzijde zijn ze open en op het water georiënteerd. Dankzij de grote raampartijen en het terras van maar liefst 80 vierkante meter is er jaarrond een optimale binnen-buitenbeleving. Aan de voorzijde heeft de woning een zwarte, gesloten gevel die veel privacy biedt en opgaat in het landschap. De vier watervilla’s hebben qua interieurontwerp ieder een eigen thema met onderscheidende natuurlijke elementen, maar zijn qua indeling gelijk.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Maxim Winkelaar Architects?